Pekla - sare cu nitriți cu ierburi îți va permite să pregătești rapid și fără probleme saramuri pentru sărarea și injectarea mezelurilor și cărnii de casă. Produsul este potrivit și pentru frecarea uscată a cărnii. Un ambalaj de 70 g este suficient pentru a pregăti 2 kg de carne. Folosind sarea cu nitriți cu ierburi, carnea ta va rămâne plăcut rozalie, aromată și extrem de gustoasă! Crearea propriei saramuri nu a fost niciodată mai ușoară!
Este suficient să amesteci și să fierbi conținutul ambalajului în 1 L de apă.
Rețetă pentru sărare umedă a 2 kg de carne:
Pune conținutul ambalajului în 1 L de apă și dă în clocot. Carnea (de preferat în bucăți de aprox. 1 kg) așază-o într-un recipient destul de strâmt (vas de ceramică sau butoi pentru sărare) și, după răcire, toarnă peste ea saramura de maturare pregătită. Opțional, adaugă pentru sărare 1-2 căței de usturoi tăiați. Maturează la 4-8℃ timp de 7 zile dacă folosești injectare (14 zile fără injectare), întorcând carnea o dată la două zile. Carnea este potrivită pentru fierbere, afumare, coacere.
Rețetă pentru o delicioasă șuncă de casă la cuptor:
https://browin.pl/przepisnik/przepis/domowa-szynka-pieczona
Ingrediente:
sare, condimente și ierburi 10,3% (coriandru, ienupăr, ienibahar, maghiran, frunză de dafin, piper negru, cimbru, rozmarin, timian), ierburi 2,6% (maghiran, cimbru, rozmarin, timian), nitrit de sodiu 0,5%, agent antiaglomerant (ferocianură de potasiu).
Atenție!
Produsul poate conține semințe de susan, țelină, muștar, gluten, dioxid de sulf, arahide și soia.
A se păstra într-un loc uscat, a nu se expune la acțiunea directă a razelor UV.
Produsul nu este destinat consumului direct.
Dimensiunile ambalajului:
lungime 12 cm
lățime aprox. 0,7 cm
înălțime 16 cm.