Sare de conservare 720 g

SIMBOL: 410024
EAN: 5904816004267

13,04 lei

Adaugă în coș

18,11 RON/kg

SIMBOL: 410024
EAN: 5904816004267


DESCRIERE

Mezelurile de casă sunt deosebit de gustoase și de cele mai multe ori dispar de pe masă într-o clipită. În timpul creării de noi rețete și compoziții de arome, nu trebuie să uităm de alegerea unei metode adecvate de conservare a produselor din carne. Astfel, ne vom putea bucura de ele mai mult timp ... mai mult >

EXPEDIERE: în următoarea zi lucrătoare
află mai multe »
14 ZILE PENTRU RETURNAREA PRODUSELOR fără a da un motiv!
află mai multe »

Mezelurile de casă sunt deosebit de gustoase și de cele mai multe ori dispar de pe masă într-o clipită. În timpul creării de noi rețete și compoziții de arome, nu trebuie să uităm de alegerea unei metode adecvate de conservare a produselor din carne. Astfel, ne vom putea bucura de ele mai mult timp și vom asigura că consumul lor este sigur pentru sănătate. Una dintre aceste metode eficiente de conservare este utilizarea sării de nitrit. Care sunt cele mai mari beneficii ale utilizării sale


  • Menține siguranța microbiologică - protejează specialitățile tale împotriva dezvoltării microorganismelor nedorite, în principal Clostridium botulinum – bacteria botulinică.
  • Îmbunătățește culoarea naturală a produselor din carne - vei proteja ușor și eficient produsele tale împotriva pierderii culorii naturale și apetisante roșu-roz.
  • Pentru sărare uscată și umedă - vei alege singur metoda de conservare a cărnii care ți se potrivește cel mai bine.
  • Ușor de utilizat - pe ambalaj vei găsi instrucțiuni scurte și clare de utilizare. 
  • Sigură pentru sănătate - produsul îndeplinește toate standardele de siguranță. 

 

Ce este sarea de nitrit, cunoscută și sub numele de sare de sărare sau sare de nitrit? Nu este altceva decât un amestec de sare de bucătărie neiodată și nitrit de sodiu. Sarea de nitrit protejează carnea împotriva pierderii culorii naturale roșu-roz și, mai presus de toate, protejează produsele împotriva dezvoltării microorganismelor nedorite, în principal bacteriile botulinice. De asemenea, accelerează transformarea nitriților în oxid de azot, îmbunătățind culoarea produselor din carne. Este, de asemenea, un excelent stabilizator. Utilizarea sării de nitrit îți va permite și prelucrarea ulterioară a cărnii, de exemplu, în procesul de afumare, uscare și maturare.

 

O cantitate mai mare de sare de nitrit înseamnă posibilitatea de a pregăti carne și mezeluri delicioase pentru o perioadă mai lungă de timp sau în cantități mai mari - fără a fi nevoie să cumperi un alt pachet. 

 

Mod de utilizare pentru pregătirea a 1 kg de carne:

 

Sărare umedă: în 1 L de apă rece adaugă 58-65 g de sare de nitrit, adaugă 4 g de zahăr și eventual condimentele preferate. Sărează carnea în saramură timp de 7-14 zile, în frigider.

Sărare uscată a cărnii în bucăți: freacă carnea cu 18-25 g de sare de nitrit și eventual cu condimentele preferate. Sărează în frigider timp de 3-7 zile, având în vedere că cele mai bune rezultate se obțin aplicând regula: 1 cm grosime a cărnii = 1 zi de sărare.

Sărare uscată a cărnii pentru cârnați: la 1 kg de carne tocată adaugă 13-17 g de sare de nitrit și condimentele preferate. Lasă amestecul pregătit timp de 1 zi în frigider.

 

Ingrediente: sare neiodată, agent antiaglomerant: E536, nitrit de sodiu (0,6%).


Masă
0.72 kg

Rodzaj
Fără ierburi

Utilizare
universal pentru carne

Sare de conservare 720 g

Sare de conservare 720 g ['peklosól', ' pekla', ' sare de conservare', ' pekla pentru carne', ' sare de conservare pentru carne', ' conservarea cărnii', ' conservarea cărnurilor', ' conservarea mezelurilor', ' pentru conservare', ' saramură de conservare', ' conservare']
favorite

13,04 lei

18,11 RON/kg

Adaugă în coș