Peklosól - Pekla pentru cârnați cracovieni este un amestec datorită căruia te poți bucura de mezeluri sănătoase, aromate și gustoase, pregătite în propria ta bucătărie!
Sărarea cărnii folosind noul nostru amestec este o plăcere pură. Vei pregăti rapid și ușor cârnați fierți sau afumați delicioși, scoțând la iveală gustul lor tradițional, unic. Amestecul nostru va face, de asemenea, ca produsele tale din carne să fie stabile microbiologic. Ierburile conținute în amestec, inclusiv: coriandru, piper alb, usturoi granulat, ienibahar și chimen, le vor asigura, de asemenea, un aromă excelentă și unică. Folosind peklosól pentru cârnați cracovieni, vei face ca carnea ta să rămână roz apetisant, atrăgând oaspeții cu un aspect atrăgător. Ambalajul de 115 g este suficient pentru a pregăti până la 5 kg de cârnați cracovieni.
Încearcă rețeta noastră tradițională, testată, pentru 5 kg de cârnați cracovieni:
Ingrediente:
Preparare:
Carnea fără membrane și grăsime se taie în cuburi de aproximativ 2-4 cm. Carnea de vită și slănina se macină prin sita cea mai fină a mașinii de tocat. Carnea de vită se frământă separat cu 0,5 L de apă rece, până se obține un amestec alb. Restul cărnii se macină printr-o sită cu ochiuri de 8-12 mm. Se amestecă totul, se adaugă conținutul plicului și se frământă bine. Membranele proteice se înmoaie, apoi se umplu strâns cu amestecul și se lasă la temperatura camerei timp de cel puțin 8 ore, pentru a se usca și a se așeza bine carnea (poți folosi un ventilator rece). Cârnații astfel pregătiți se afumă la o temperatură de 50-60°C timp de aproximativ 3 ore, apoi se fierb introducând carnea în apă la o temperatură de 75-80°C. Se fierb până când temperatura internă a batonului ajunge la 68°C. Procesul de afumare poate fi omis, iar batonul se poate fierbe direct după uscare și așezarea cărnii în interiorul membranelor.
Ingrediente: sare (sare, substanță antiaglomerantă: E 536), condimente (coriandru, piper alb, usturoi granulat, ienibahar 4,3%, chimen), nitrit de sodiu. Conține zaharuri care apar în mod natural.
Produsul poate conține urme de muștar, țelină, soia, susan, gluten, nuci.