Șunca de casă nu a avut niciodată un gust atât de bun. Încearcă Pekla pentru șuncă fragedă.
Curarea cărnurilor cu ajutorul noului nostru amestec este o plăcere. Datorită utilizării sării de curare vei pregăti rapid și fără probleme saramura pentru curare și injectarea șuncilor, evidențiind din ele un gust deosebit. Saramura noastră va face, de asemenea, ca mezelurile tale să aibă nu doar o culoare frumoasă, ci și să fie stabile microbiologic. Șuncile astfel pregătite sunt potrivite pentru afumare, fierbere sau coacere la temperaturi joase, până la 150°C. Ierburile conținute în amestec, printre care: ienupăr, ienibahar, foaie de dafin, piper negru, cuișoare, coriandru, măghiran și cimbru, vor asigura în plus un gust excelent și o aromă deosebită produselor de casă. Folosind sarea de curare pentru șuncă fragedă, carnea ta va rămâne apetisant roz, aromată și extrem de gustoasă! Un ambalaj de 75 g ajunge pentru a pregăti până la 2 kg de șuncă.
Crearea propriei saramuri nu a fost niciodată atât de simplă!
Este suficient să amesteci și să fierbi conținutul ambalajului în 1 L de apă.
Mod de utilizare:
Toarnă 1L de apă peste conținutul ambalajului, dă în clocot și lasă să se răcească. Pune șunca (cel mai bine în două bucăți de aprox. 1 kg) într-un recipient cu saramura de curare pregătită. Pentru a accelera procesul de curare, injectează carnea în câteva locuri (aprox. 60-80 ml de saramură). Curează la frigider timp de 10-14 zile, întorcând carnea la fiecare 2 zile. Apoi, cu ajutorul unui aplicator special, introdu carnea în plasa pentru mezeluri. Șuncile astfel pregătite sunt potrivite pentru afumare, fierbere sau coacere la temperaturi joase, până la 150°C. Pentru afumare, după curare, usucă carnea câteva ore la temperatura camerei. Apoi afumă la 50-65°C până la obținerea unei culori brun-aurii, aprox. 3-4 ore. Fierbe șuncile afumate în apă la 75-80°C, până când ating 58°C în interiorul cărnii.
Ingrediente: sare, amestec de condimente și ierburi (coriandru 28%, ienupăr, ienibahar, foaie de dafin 11%, măghiran 9,5%, piper negru 8%, cimbru 5,5%, cuișoare), zahăr, nitrit de sodiu 0,5%, agent antiaglomerant (ferocianură de potasiu).
Produsul poate conține semințe de susan, țelină, muștar, gluten, dioxid de sulf, arahide, soia.