Salpetru de potasiu pentru sărarea cărnii, 20 g

SIMBOL: 410010
EAN: 5904816914948

6,20 lei

Adaugă în coș

310,00 RON/kg

SIMBOL: 410010
EAN: 5904816914948


DESCRIERE

Pregătești carne de casă? Gustul, aspectul și durabilitatea lor sunt asigurate prin utilizarea azotatului de potasiu.Util în producția de produse de casă - azotatul este, alături de sarea de bucătărie, un adaos de bază la saramurarea cărniiFormează gustul și aroma cărnii -saramurarea are un efect de... mai mult >

EXPEDIERE: în următoarea zi lucrătoare
află mai multe »
14 ZILE PENTRU RETURNAREA PRODUSELOR fără a da un motiv!
află mai multe »

Pregătești carne de casă? Gustul, aspectul și durabilitatea lor sunt asigurate prin utilizarea azotatului de potasiu.


  • Util în producția de produse de casă - azotatul este, alături de sarea de bucătărie, un adaos de bază la saramurarea cărnii
  • Formează gustul și aroma cărnii - saramurarea are un efect de rafinare, conferind un gust și un miros specific.
  • Păstrează culoarea roz a cărnii - contribuie la menținerea corectă a culorii cărnii.
  • Durabilitate mai lungă a produselor de casă - azotatul are un efect de conservare - astfel te poți bucura mai mult timp de gustul cărnii și al preparatelor preferate!
  • Conservare sigură și sănătoasă - acțiunea bacteriostatică puternică a azotatului permite protejarea produselor de casă împotriva dezvoltării bacteriilor, în special Clostridium botulinum, adică bacteriile botulinice.


Azotat de potasiu - pentru saramurarea oricărui tip de carne. Azotatul de potasiu este nitrat de potasiu (KNO₃) - o sare cristalină incoloră (E 252) utilizată pentru saramurarea cărnii prin metode tradiționale. Azotatul de potasiu este, alături de sarea de bucătărie, unul dintre cele mai importante adaosuri utilizate la saramurarea cărnii, garantând nu doar prelungirea durabilității, ci și păstrarea culorii roz a cărnii. Cum este posibil?

În prima etapă a saramurării (imediat după adăugarea azotatului, a sării de bucătărie și a condimentelor, ionii de nitrat proveniți din azotat sunt reduși la nitriți sub influența enzimelor naturale conținute în carne (în cantitate nu mai mare decât conținutul de mioglobină).

În a doua etapă, ionii de nitrit reacționează cu mioglobina, proteina responsabilă pentru culoarea roz (dar instabilă) a cărnii. Produsul reacției este nitrozomioglobina cu o culoare roz stabilă.


Azotat de potasiu - de ce merită?

Utilizarea azotatului de potasiu în timpul pregătirii mezelurilor de casă garantează:

  • păstrarea culorii roz a cărnii (sarea de bucătărie singură schimbă pigmentul natural al cărnii în bej-gri)
  • sublinierea gustului delicios al cărnii,
  • acțiune bacteriostatică puternică - în special în ceea ce privește bacteriile botulinice,
  • prospețime mai lungă - carnea saramurată cu azotat nu prezintă tendința de a se acoperi cu un strat mucos (nu devine "alunecoasă")


Mușchiuleț maturat – Rețetă pentru 1 kg

Ingrediente pentru saramură:

  • 1 L de apă rece,
  • 0,2 g culturi de bacterii pentru cârnați maturi,
  • 1,5 g azotat de potasiu,
  • 4 g zahăr,
  • 90 g sare


Preparare:

Curăță mușchiulețele, pune-le în saramură și lasă-le timp de 24 de ore la temperatura camerei. Apoi mută-le în frigider pentru 5 zile. Scoate-le, usucă-le și presară-le cu un amestec de ierburi (usturoi sălbatic, paprika afumată, maghiran, cimbru). Uscă-le la temperatura camerei timp de 2-3 zile. Dacă dorești, afumă-le cu fum rece timp de 8 ore, apoi maturează-le la o temperatură sub 20°C timp de 4 zile. Când mușchiulețele pierd aproximativ 30% din greutate, ambalează-le în vid și lasă-le cel puțin o lună.


Ingrediente: nitrat de potasiu, substanță antiaglomerantă: hidroxicarbonat de magneziu.


Atenție!

  • A se păstra într-un loc uscat.
  • Produsul nu este destinat consumului direct.
  • A se consuma de preferință înainte de sfârșitul: data de expirare și nr. lotului pe ambalaj.


Dimensiuni ambalaj:

  • lungime 7,5 cm
  • lățime aprox. 0,5 cm
  • înălțime 10,8 cm.

Masă
20.0 g

Utilizare
universal pentru carne

Cu sare
nu

Salpetru de potasiu pentru sărarea cărnii, 20 g

Salpetru de potasiu pentru sărarea cărnii, 20 g ['sărare', ' conservarea cărnii', ' pentru vită', ' pentru porc', ' pentru vițel', ' prelungirea durabilității cărnii', ' pentru sărarea șuncii']
favorite

6,20 lei

310,00 RON/kg

Adaugă în coș