Plănuiești să pregătești vin de casă din mere sau struguri albi? Noile drojdii uscate Enovini® OK WHITE care reduc aciditatea sunt cea mai bună alegere!
Enovini® OK WHITE sunt drojdii uscate pentru vin care reduc aciditatea vinurilor din fructe albe care conțin acid malic. Aceste drojdii sunt dedicate în principal merelor și strugurilor albi, iar prin utilizarea lor vei pregăti un vin echilibrat, gustos, blând la gust, cu un buchet fructat bogat.
Proprietățile drojdiilor Enovini® OK WHITE care reduc aciditatea permit obținerea unor vinuri gustoase, mai puțin dulci (demi-dulci și demi-seci).
Ambalajul permite obținerea a 35 L de vin cu o tărie de până la 14%. Drojdii sunt ușor de utilizat, nu este necesară multiplicarea lor prealabilă.
Mod de utilizare:
Conținutul plicului se amestecă în 100 ml de apă, fiartă și răcită la temp. de 30°C.
Se lasă totul timp de 20 de minute la temperatura camerei, apoi se toarnă în recipientul de fermentare sau balonul cu mustul de vin. Concentrația inițială recomandată de zahăr în must este max. 18°Blg, iar aciditatea max. 16 g/L (ideal 12-13 g/L).
Fermentația se desfășoară la temp. de 18-20°C.
După 5 și 10 zile de fermentație, se adaugă porții suplimentare de zahăr: 50 g/L.
Optimum de acțiune al drojdiilor se obține urmând informațiile de pe etichetă.
Ingrediente:
drojdii Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearat de sorbitol.
ATENȚIE:
Pentru un proces optim de fermentație, se recomandă adăugarea de nutrienți cu vitamina B1 (401010) în cantitate de 0,4g/L.
A se consuma de preferință înainte de sfârșitul: data de expirare și nr. lotului pe sudură.
A se păstra într-un loc uscat, la temperatura camerei. Produs destinat exclusiv enologiei, nu pentru consum direct.