Multimetru pentru măsurarea conc. zahărului și pot. alcoolului

SIMBOL: 405551
EAN: 5904816914863

31,37 lei

Adaugă în coș

31,37 RON/buc.

SIMBOL: 405551
EAN: 5904816914863


DESCRIERE

Noutate pe piață! ​ Indicator utilizat pentru măsurarea concentrației de zahăr în must sau must de bere, exprimată în g/l sau în grade Balling, și pentru determinarea conținutului potențial de alcool în vin sau bere (%).​ Un grad Balling (1°Blg) corespunde aproximativ la 10g de zahăr în 1L de suc (m... mai mult >

EXPEDIERE: în următoarea zi lucrătoare
află mai multe »
14 ZILE PENTRU RETURNAREA PRODUSELOR fără a da un motiv!
află mai multe »


Noutate pe piață!
Indicator utilizat pentru măsurarea concentrației de zahăr în must sau must de bere, exprimată în g/l sau în grade Balling, și pentru determinarea conținutului potențial de alcool în vin sau bere (%).​ Un grad Balling (1°Blg) corespunde aproximativ la 10g de zahăr în 1L de suc (must).​ Acest dispozitiv este scalat la temperatura de 20°C. ​​ELEMENTELE PRINCIPALE ALE MĂSURĂTORULUI​- plutitor (areometru) cu trei scale aplicate (pentru concentrația de zahăr g/l și în grade Blg); și conținutul potențial de alcool în %,​- eprubetă - pentru efectuarea măsurătorii.

STUDIUL MUSTULUI
Pentru a efectua măsurătoarea, eprubeta trebuie umplută până la 2/3 din înălțime cu mustul sau mustul de bere analizat. Lichidul nu trebuie să conțină particule solide și bule de gaz. Cantitatea de lichid trebuie să fie astfel încât plutitorul plasat în eprubetă să plutească liber, fără a atinge fundul și pereții eprubetei.
Exemplu:
Să presupunem că citirea a fost de 20 de grade Blg pentru mustul analizat, ceea ce corespunde unui conținut de 200g/l de zahăr și înseamnă că conținutul potențial de alcool în vin va fi de 9,6 %.

ATENȚIE:

Pentru a facilita, pe scară sunt marcate cu culori diferite intervalele concentrațiilor inițiale de zahăr în must, pentru diferite tipuri de vinuri pe care dorim să le obținem:
- zona bordo (22 - 25 Blg°) - vinuri de desert (dulci),
- zona galbenă (15 - 22 Blg°) - vinuri de masă (seci),
Pentru o fermentație corectă, este important ca concentrația de zahăr înainte de începerea acesteia să NU depășească 22 până la 25 Blg°. Dacă preferi vinuri foarte dulci, adaugă zahăr în mai multe porții, de exemplu: în ziua 1, 5 și 12 de fermentație. Vinul poate fi, de asemenea, îndulcit după încheierea fermentației.

STUDIUL MUSTULUI DE BERE
Măsurarea conținutului de zahăr în mustul de bere se face în mod similar cu cel pentru mustul de vin. Pe scară este marcat intervalul concentrațiilor inițiale recomandate de zahăr în mustul de bere cu culoarea chihlimbar (8 - 10 Blg°). Fermentația mustului de bere este considerată încheiată când citirea se încadrează în intervalul marcat cu culoarea verde (0 - 2 Blg°).

Dimensiunile produsului:
- multimetrul:
  înălțime 21,2 cm
  diametru 1,75 cm
- eprubeta:
  înălțime 24,5 cm
  diametru ext. 2,2 cm
  diametru int. 2,0 cm

Lungime
2.2 cm

Lățime
2.2 cm

Înălțime
24.5 cm

Masă
60.0 g

Multimetru pentru măsurarea conc. zahărului și pot. alcoolului

Multimetru pentru măsurarea conc. zahărului și pot. alcoolului ['multimetru pentru alcool', ' multimetru pentru vin', ' concentrație de zahăr', ' concentrația de zahăr în must', ' concentrația de zahăr în mustul de bere', ' măsurarea zahărului în vin', ' nivelul de zahăr', ' indicatorul nivelului de zahăr']
favorite

31,37 lei

31,37 RON/buc.

Adaugă în coș