Pektoenzim uscat este un preparat enzimatic care facilitează obținerea sucului din fructe. Adăugarea Pektoenzimului determină relaxarea structurii fructului, ceea ce în etapele ulterioare favorizează o bună limpezire a lichidului. Avantajul acestui produs este că își menține activitatea constantă pentru utilizare pe întreaga perioadă de valabilitate, atunci când este păstrat la temperatura camerei.
Caracteristici esențiale:
• Greutate 6 g
• Pentru 10-20 kg de fructe
• Presare mai ușoară a sucului și limpezirea vinului
Mod de utilizare:
Fructele mărunțite se toarnă cu o cantitate mică de apă (1-2 L la 10 kg de fructe) la o temperatură de 40°C pentru fructele de pădure și 80°C pentru mere, pere, prune, gutui. Pektoenzimul se dizolvă în 100 ml de apă la temperatura camerei. Când temperatura masei de fructe scade la 40°C, se adaugă preparatul dizolvat. Se amestecă bine și se lasă acoperit într-un loc cald timp de 9-15 ore. După acest timp, se presează sucul.
Ingrediente:
saharoza, pectinază 33,3% (maltodextrină, poligalacturonază, apă, regulator de aciditate: citrat de sodiu, acid citric).
Dimensiuni:
Dimensiunile de mai jos se referă la ambalaj.