Fermivin PDM drojdii de vin uscate, nobile, universale Saccharomyces cerevisiae var. bayanus provenite din regiunea Champagne din Franța.
Fermivin PDM sunt drojdii de vin BAYANUS care fermentează până la 16% alcool și, datorită versatilității lor, sunt excelente ca adaos la vinuri din agrișe, pere, caise, căpșuni, cereale, păducel, mere, măceșe, struguri albi și negri, rubarbă, stafide, cireșe, vișine, zmeură, prune Reine Claude și prune maghiare, aronia, mure, coacăze negre, albe și roșii, afine, soc. Aceste drojdii au un impact moderat asupra profilului aromatic al vinului, permițând păstrarea aromelor fructelor din care este făcută băutura. Drojdii acestea fermentează chiar și în condiții dificile de concentrație mare de zahăr, concentrație mare de alcool sau la temperaturi scăzute. De aceea, sunt recomandate și pentru fermentarea mustului de miere și reluarea fermentației vinurilor, așa-numitul restart.
Gama foarte largă în care fermentează drojdiile Fermivin PDM face ca acestea să fie o alegere bună atunci când fermentația se desfășoară în pivnițe sau încăperi unde temperatura este mai scăzută decât cea ambientală.
Un plic de drojdii este potrivit pentru a pregăti între 10 și 35 L de must de vin.
Drojdii de vin uscate Fermivin PDM sunt foarte ușor de utilizat, fiind necesară doar o scurtă rehidratare - hidratare.
Mod de utilizare:
Conținutul plicului se amestecă în 100 ml de apă fiartă și răcită la temp. 30°C, se lasă timp de 20 de minute la temperatura camerei. După acest timp, soluția se toarnă în recipientul de fermentare sau balonul cu must de vin.
Drojdii își ating potențialul maxim atunci când sunt utilizate cu nutrienți: cu vitamina B1 (401010) și Kombi Vita (401030).
Fișa tehnică detaliată se află în fișierele atașate.
Ingrediente:
drojdii de vin Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: monostearat de sorbitol.
Atenție!
Pentru un proces optim de fermentație, se recomandă adăugarea de Nutrienți: B1 (401010), Kombi Vita (401030).
A se consuma de preferință înainte de sfârșitul: data de expirare și nr. lotului pe sudură. A se păstra într-un loc uscat, la temperatura camerei. Produs destinat exclusiv enologiei, nu pentru consum direct.
Dimensiuni ambalaj: