Vinometru (zaharometru) - măsurarea concentrației de zahăr

SIMBOL: 405556
EAN: 5904816013054

32,14 lei

Adaugă în coș

32,14 RON/buc.

SIMBOL: 405556
EAN: 5904816013054


DESCRIERE

Pentru măsurarea zahărului și determinarea conținutului potențial de alcool - areometru util pentru musturile de vin și mustul de bere, interval: 0 până la 24°Blg.Eprubetă de sticlă, convenabilă - cilindru din sticlă pentru lichid, are fund plat, ceea ce îl face convenabil în timpul utilizării.Scală... mai mult >

EXPEDIERE: în următoarea zi lucrătoare
află mai multe »
14 ZILE PENTRU RETURNAREA PRODUSELOR fără a da un motiv!
află mai multe »

  • Pentru măsurarea zahărului și determinarea conținutului potențial de alcool - areometru util pentru musturile de vin și mustul de bere, interval: 0 până la 24°Blg.
  • Eprubetă de sticlă, convenabilă - cilindru din sticlă pentru lichid, are fund plat, ceea ce îl face convenabil în timpul utilizării.
  • Scală clară, colorată - plasată pe plutitor permite citirea ușoară a măsurătorii densității lichidului în grade Balling (Blg).
  • Măsurare ușoară - dispozitivul este extrem de simplu de utilizat. Măsurarea se face prin citirea directă a rezultatului pe scară.
  • Dispozitiv calibrat la temperatura de 20 - 21°C.


Vinometrul (zahărmetrul) este un dispozitiv indispensabil pentru determinarea rapidă și precisă a cantității de zahăr din mustul de vin sau mustul de bere. Vinometrul este un areometru calibrat în grade Balling (°Blg) - 1°Blg corespunde aproximativ la 10 g de zahăr în 1 L de suc (must). Eprubeta în care se face măsurarea este realizată din sticlă și are fund plat.

Pentru a facilita, intervalele concentrațiilor recomandate de zahăr în timpul diferitelor etape de pregătire a vinului sunt evidențiate cu culori corespunzătoare:

  • înainte de începerea fermentației, concentrația de zahăr nu ar trebui să depășească 22°Blg - zonă roz
  • imediat după adăugarea altor doze de zahăr în timpul fermentației, indicațiile vinometrului nu ar trebui să depășească 16°Blg – zonă galbenă
  • citirea în faza finală a fermentației pentru vinurile seci și demiseci ar trebui să se încadreze în interval - zonă verde

Acest areometru permite, de asemenea, determinarea indirectă a concentrației de alcool în vin, prin calcule simple.

Utilizare :

Pentru a efectua măsurarea, eprubeta trebuie umplută cu o cantitate mică de lichid fără particule solide și bule de gaz. Cantitatea de lichid ar trebui să fie astfel încât plutitorul plasat în eprubetă să plutească liber și să nu atingă pereții recipientului. Valoarea concentrației de zahăr se citește conform meniscului superior al lichidului.


Dimensiunile produsului:

  • vinometru:

 înălțime 24 cm

 diametru 1,75 cm

  • eprubetă:

 înălțime 24,5 cm

 diametru ext. 2,2 cm

 diametru int. 2,0 cm


Setul include:

  • eprubetă de sticlă
  • plutitor cu scară aplicată


Interval: de la 0 la 24°Blg

Lungime
2.2 cm

Lățime
2.2 cm

Înălțime
24.5 cm

Masă
26.0 g

Vinometru (zaharometru) - măsurarea concentrației de zahăr

Vinometru (zaharometru) - măsurarea concentrației de zahăr ['vinometru pentru vin', ' zaharometru', ' concentrație de zahăr', ' măsurarea zahărului în vin', ' nivelul zahărului', ' indicatorul nivelului de zahăr']
favorite

32,14 lei

32,14 RON/buc.

Adaugă în coș