Mezelurile de casă sunt deosebit de gustoase și de obicei dispar de pe masă într-o clipită. În timpul creării de noi rețete și compoziții de arome, nu trebuie să uităm de alegerea metodei potrivite de conservare a produselor din carne, deoarece datorită acesteia ne putem bucura de ele mai mult timp și le putem consuma într-un mod sigur pentru sănătate. Una dintre aceste metode eficiente de conservare este utilizarea sării de conservare. Care sunt cele mai mari beneficii ale utilizării acesteia?
Ce este sarea de conservare, cunoscută și sub numele de sare de murat sau sare de conservare? Nu este altceva decât un amestec de sare de bucătărie neiodată și nitrit de sodiu. Sarea de conservare protejează carnea împotriva pierderii culorii naturale roșu-roz și, mai presus de toate, protejează produsele împotriva dezvoltării microorganismelor nedorite, în principal a bacteriilor botulinice. Adaosul de antioxidant reduce reziduurile de nitrit, limitând eficient formarea nitrozaminelor. Accelerează transformarea nitriților în oxid de azot, îmbunătățind culoarea produselor din carne. Este, de asemenea, un stabilizator excelent. Utilizarea sării de conservare îți va permite, de asemenea, prelucrarea ulterioară a cărnii, de exemplu, afumare, uscare și maturare.
Mod de utilizare pentru prepararea a 1 kg de carne:
Conservare umedă: în 1 L de apă rece adaugă 58-65 g de sare de conservare, 4 g de zahăr și, eventual, condimentele preferate. Conservează carnea în saramură timp de 7-14 zile în frigider.
Conservare uscată a cărnii în bucăți: freacă carnea cu 18-25 g de sare de conservare și, eventual, cu condimentele preferate. Conservează în frigider timp de 3-7 zile (grosimea cărnii 1 cm - 1 zi de conservare).
Conservare uscată a cărnii pentru cârnați: la 1 kg de carne tocată adaugă 13-17 g de sare de conservare și condimentele preferate. Lasă amestecul pregătit timp de 1 zi în frigider.
Ingrediente: sare neiodată, agent antiaglomerant: E536, nitrit de sodiu.
Atenție!
Nu este destinat consumului direct.