Afumătoare electrică modernă dragON cu generator de fum dragON Jet 1 și accesorii, este un set universal, de înaltă calitate, care asigură confortul utilizării și rezultate culinare excelente. Este suficient să conectați afumătoarea, să setați pe afișaj temperatura și timpul de afumare și să porniți generatorul de fum.
Iată un adevărat hit! Afumătoarea electrică dragON se caracterizează prin calitate înaltă, construcție modernă și design atractiv. În combinație cu generatorul de fum electric inovator dragON Jet 1 (patent Browin), va îndeplini așteptările fiecărui utilizator. Acest set practic este ideal atât pentru începători, cât și pentru cei cu experiență în arta afumării. Se va dovedi eficient în orice opțiune de afumare - la rece, cald și fierbinte, precum și pentru coacere și uscare. Șuncă afumată, brânză sau somon afumat la rece - aceste și alte produse cu aromă și gust inconfundabil le vei pregăti singur!
Capacitate 65 L care permite afumarea a aproximativ 8 kg de conținut. Setul include grătar, bare de oțel (4 buc.), cârlige de afumare tip S (5 buc.) și 2 pachete de așchii de afumare.
Controler digital de înaltă calitate care permite reglarea precisă a temperaturii în interiorul camerei de afumare și setarea timpului de afumare. Intervalul de temperatură de lucru al rezistenței: de la +38 la +135°C, reglarea timpului: de la 00:01 la 24:59 h.
Termoizolație bună care reduce condensarea excesivă a apei în camera de afumare. Pereți dubli, izolați intern. Coș de ventilație (înălțime 30 cm) cu admisie de aer reglabilă care asigură o mai bună circulație și evacuare a fumului, precum și o mai mare curățenie a carcasei în timpul afumării.
Uși cu garnitură închise cu clemă asigură ușurința închiderii și etanșeitatea. Un avantaj suplimentar este posibilitatea de a regla presiunea ușilor cu ajutorul unei balamale speciale plasate în partea superioară a afumătoarei. Geamul din ușile camerei permite o vizualizare convenabilă a interiorului afumătoarei și un control mai bun al procesului de afumare.
Picioare reglabile care facilitează stabilirea afumătoarei pe orice suprafață.
Construcție specială a protecției rezistenței asigură distribuția uniformă a temperaturii în cameră și, de asemenea, protejează eficient rezistența de murdărirea cu plasmă din produsele afumate.
Două tăvi de scurgere, inclusiv o tavă externă practică - detașabilă, ușor de golit și curățat. În această tavă este evacuat excesul de grăsime din tava internă.
Generator de fum unic pe piață cu o construcție inovatoare, patentată, cu pompă electrică eficientă, asigură distribuția optimă a fumului de afumare. Pompa cu viteză de flux de fum reglabilă este plasată astfel pe bază încât să-și transfere vibrațiile pe cilindru. Astfel, așchiile nu se blochează în timpul arderii. Un adaptor special permite conectarea ușoară și rapidă a generatorului de fum la afumătoare.
Generatorul de fum poate conține aproximativ 450 g de așchii. Această cantitate asigură aproximativ 3-4 ore de funcționare (în funcție de setarea fluxului de aer cu regulatorul pompei), fără a fi necesară adăugarea de așchii. Acest generator permite afumarea la rece (cu rezistența oprită) fără a fi necesară achiziționarea și montarea de elemente constructive suplimentare!
Coș înalt (30 cm) este foarte ușor de montat și demontat. Are un șiber care permite reglarea densității și fluxului de fum. Oferă posibilitatea de a crea condiții ideale de afumare, adaptate preferințelor tale.
Afumătoarea o vei depozita convenabil în husa rezistentă inclusă.
Afumătoare profesională pentru ani de zile - oferim accesorii suplimentare și piese de schimb.
Montaj simplu, utilizare ușoară - afumătoarea, generatorul de fum și pompa vin cu instrucțiuni. ATENȚIE! Citește cu atenție aceste instrucțiuni și respectă recomandările privind montajul, utilizarea, curățarea și întreținerea în siguranță a acestor dispozitive.
Înainte de prima afumare, trebuie să efectuezi „arderea” afumătoarei, adică să efectuezi afumarea fără utilizarea produselor alimentare.
Parametri:
Elemente ale setului:
Sfat - ce metodă de afumare să alegi?
Se pot distinge trei metode de bază de afumare:
Afumare la rece:
Se desfășoară de obicei fără rezistența pornită, doar cu utilizarea generatorului de fum, la o temperatură exterioară cuprinsă între 12 și 25°C, ceea ce permite obținerea în cameră a unei temperaturi între 16-30°C. Durează de la câteva ore/una zi până la 14 zile. În funcție de necesități, se folosește o densitate adecvată a fumului. De obicei, viteza fluxului său ar trebui să fie între 6-15 m pe minut. Această metodă de afumare se folosește în principal pentru produsele care trebuie să fie păstrate mult timp sau să se matureze, deoarece fumul pătrunde adânc în produs și îl conservă lent. Produsele afumate supuse acestei metode de prelucrare se usucă uniform, iar efectul este excelent și la maturarea pe termen lung.
Afumare la cald/fierbinte:
Este influența asupra produsului cu fum la o temperatură de peste 25⁰C. Aici se pot menționa două limite superioare de temperatură acceptate - afumarea până la aproximativ 45⁰C se numește afumare la cald, iar până la 60⁰C afumare la fierbinte. În cazul afumării la fierbinte, produsele pot fi coapte în afumătoare, ridicând temperatura în camera de afumare chiar până la 80-90⁰C.
În cazul coacerii se poate deconecta generatorul de fum și influența asupra produsului doar cu temperatura.
Indiferent de tipul de afumare pe care îl alegi, amintește-ți că este un proces final, iar baza este pregătirea corespunzătoare a produselor pentru afumare și uscarea foarte bună a acestora înainte de afumare (eventual uscare suplimentară în afumătoare), ceea ce influențează foarte pozitiv calitatea produselor afumate și previne acrirea acestora.