Rumeguș de fag pentru afumare - dedicat utilizării în procesul de afumare și grătar al păsărilor de curte, vitelor, porcilor, peștilor, mielului și vânatului. Datorită acestor rumegușuri, preparatele vor căpăta un aromă și gust adecvat, dorit, precum și o culoare atractivă galben-aurie.
Clasa 8 (fracțiune medie) - datorită dimensiunii sale (6-8 mm) rumegușurile sunt potrivite atât pentru afumători mari, cât și mici.
Cantitatea de rumeguș din ambalaj (450 g) este suficientă pentru câteva ore de afumare (în funcție de echipamentul utilizat) - fără teama că vor lipsi în timpul pregătirii preparatelor tale preferate.
Rumegușuri de fag naturale, de înaltă calitate, ideale pentru afumarea și grătarul tuturor tipurilor de carne și pește de bază. Datorită dozării și arderii corespunzătoare, procesul de pregătire a preparatelor va fi realizat profesional, iar preparatele finale vor căpăta un aromă, gust și aspect adecvat. Avantajele acestor rumegușuri vor fi apreciate de orice iubitor de afumături delicioase și preparate la grătar - pot fi utilizate atât în afumători mici, cât și mari, inclusiv în combinație cu un generator de fum. Conținutul optim de apă asigură aprinderea ușoară a rumegușurilor și producerea eficientă a fumului de afumare.
Mai multe despre rumegușuri poți afla din articolul nostru de pe blog Alege rumegușurile și fă fum!
Verifică Calculatorul nostru pentru mezeluri - te va ajuta să pregătești produse delicioase de casă.
Mod de utilizare:
Grătar: În jurul cărbunelui încins, așează un strat de rumeguș de doi centimetri - nu le așeza direct pe focar, deoarece se vor arde imediat. Pentru a utiliza rumegușurile cât mai economic, le poți umezi ușor cu apă, ceea ce va facilita producerea unei cantități mai mari de fum. Acoperă grătarul cu capacul imediat după așezarea preparatelor pe grătar. Timpul de grătar - de la 10 la 30 de minute (în funcție de dimensiunea și tipul cărnii preparate).
Afumare: În funcție de tipul de afumătoare pe care îl deții, așează rumegușurile în generatorul de fum sau direct în afumătoare - în locul destinat acestora, eventual în focar - în jurul lemnului încins.
Rumegușuri ideale pentru utilizarea în generatorul de fum. Utilizarea unui astfel de generator de fum asigură obținerea celor mai profesionale efecte - produse cu un gust, aromă și culoare excelente.
Atenție: Manipularea afumătoarei și a grătarului trebuie realizată exclusiv de către adulți, respectând regulile de siguranță la incendiu și după ce s-au familiarizat cu instrucțiunile de utilizare ale dispozitivului respectiv și cu recomandările privind utilizarea rumegușurilor. În timpul aprinderii rumegușurilor și adăugării acestora în timpul funcționării grătarului sau afumătoarei și generatorului de fum, fii precaut pentru a evita eventualele arsuri. Asigură-te că copiii și animalele de companie nu au acces la dispozitivele încins.
Rumegușurile trebuie păstrate într-un loc uscat și răcoros.
Rumegușurile de afumare disponibile în oferta noastră au opinii pozitive: Institutul de Industrie a Cărnii și Grăsimilor, Institutul Național de Igienă, Institutul Național de Sănătate Publică.
Ambalajul conține 450 g de rumeguș.