Fărâmituri de lemn de cireș pentru afumare - dedicate utilizării în procesul de afumare și grătar al păsărilor de curte, vitelor, porcilor și peștilor. Datorită acestor fărâmituri, preparatele vor căpăta aroma și gustul dorit, precum și o culoare atractivă roșu-aurie.
Fărâmituri de clasa 2 (fracțiune fină) - datorită gradului de mărunțire, pot fi utilizate cu succes în generatoarele de fum cu alimentare automată - cu șnec.
Cantitatea de fărâmituri din ambalaj (450 g) este suficientă pentru câteva ore de afumare (în funcție de echipamentul utilizat) – fără teama că vor lipsi în timpul pregătirii preparatelor tale preferate.
Fărâmituri naturale, de înaltă calitate, din cireș, ideale pentru afumarea și grătarul tuturor tipurilor de carne și pește de bază. Datorită dozării și arderea lor corespunzătoare, procesul de pregătire a preparatelor va fi realizat profesional, iar preparatele finale vor căpăta aroma, gustul și aspectul corespunzător. Avantajele acestor fărâmituri vor fi apreciate de orice iubitor de afumături delicioase și preparate la grătar - pot fi utilizate atât în afumători mici, cât și mari, inclusiv în set cu generator de fum. Conținutul optim de apă asigură aprinderea ușoară a fărâmiturilor și generarea eficientă a fumului de afumare.
Mai multe despre fărâmituri poți afla din articolul nostru de pe blog Alege fărâmiturile și fă fum!
Verifică Calculatorul nostru pentru mezeluri - te va ajuta să pregătești produse delicioase de casă.
Mod de utilizare:
Grătar: În jurul cărbunelui încins, așează un strat de fărâmituri de doi centimetri - nu le așeza direct pe vatră, deoarece se vor arde imediat. Pentru a utiliza fărâmiturile cât mai economic, le poți umezi ușor cu apă, ceea ce va facilita generarea unei cantități mai mari de fum. Acoperă grătarul cu capacul imediat după așezarea preparatelor pe grătar. Timpul de grătar - de la 10 la 30 de minute (în funcție de dimensiunea și tipul cărnii pregătite).
Afumare: În funcție de tipul de afumătoare pe care o deții, așează fărâmiturile în generatorul de fum sau direct în afumătoare - în locul destinat acestui scop, eventual în vatră - în jurul lemnului încins.
Afumarea cu utilizarea generatorului de fum asigură obținerea celor mai profesionale efecte - produse cu un gust, aromă și culoare excelente.
Atenție: Manipularea afumătoarei și a grătarului trebuie să fie realizată exclusiv de adulți, respectând regulile de siguranță la incendiu și după ce s-au familiarizat cu instrucțiunile de utilizare ale dispozitivului respectiv și cu recomandările privind utilizarea fărâmiturilor. În timpul aprinderii fărâmiturilor și adăugării lor în timpul funcționării grătarului sau afumătoarei și generatorului de fum, fii precaut pentru a evita eventualele arsuri. Asigură-te că copiii și animalele de companie nu au acces la dispozitivele încise.
Fărâmiturile trebuie păstrate într-un loc uscat și răcoros.
Fărâmiturile de afumare disponibile în oferta noastră au opinii pozitive: Institutul de Industrie a Cărnii și Grăsimilor, Institutul Național de Igienă, Institutul Național de Sănătate Publică."
Ambalajul conține 450 g de fărâmituri.