Rumeguș de afumare din lemn de arin dedicat utilizării în procesul de afumare și grătar al cărnii de porc, vită, pasăre, pește, miel și vânat. Datorită acestor rumegușuri, preparatele vor căpăta aroma și gustul dorit, precum și o culoare atractivă maro-cireș.
Clasa 8 (fracțiune medie) - datorită dimensiunii sale (6-8 mm), rumegușul este potrivit atât pentru afumători mari, cât și mici.
Cantitatea de rumeguș din ambalaj (450 g) este suficientă pentru câteva ore de afumare (în funcție de echipamentul utilizat) - fără grija că va lipsi în timpul pregătirii preparatelor tale preferate.
Rumeguș natural, de înaltă calitate, din arin, ideal pentru afumarea și grătarul tuturor tipurilor de carne și pește. Datorită dozării și arderii corespunzătoare, procesul de pregătire a preparatelor va fi realizat profesional, iar preparatele finale vor căpăta aroma, gustul și aspectul potrivit. Avantajele acestui rumeguș vor fi apreciate de orice iubitor de afumături delicioase și preparate la grătar - poate fi utilizat atât în afumători mici, cât și mari, inclusiv în combinație cu un generator de fum. Conținutul optim de apă asigură aprinderea ușoară a rumegușului și producerea eficientă a fumului de afumare.
Mai multe despre rumeguș poți afla din articolul nostru de pe blog Alege rumegușul și fă fum!
Verifică Calculatorul nostru de mezeluri - te va ajuta să pregătești produse delicioase de casă.
Mod de utilizare:
Grătar: În jurul cărbunelui încins, așează un strat de rumeguș de doi centimetri - nu le așeza direct pe vatră, deoarece se vor arde imediat. Pentru a utiliza rumegușul cât mai economic, îl poți umezi ușor cu apă, ceea ce va facilita producerea unei cantități mai mari de fum. Acoperă grătarul cu capacul imediat după așezarea preparatelor pe grătar. Timpul de grătar – de la 10 la 30 de minute (în funcție de dimensiunea și tipul cărnii preparate).
Afumare: În funcție de tipul de afumătoare pe care o deții, așează rumegușul în generatorul de fum sau direct în afumătoare - în locul destinat acestuia, eventual pe vatră - în jurul lemnului încins.
Rumeguș ideal pentru utilizarea în generatorul de fum. Utilizarea unui astfel de generator de fum asigură obținerea celor mai profesionale efecte - produse cu un gust, aromă și culoare excelente.
Atenție: Manipularea afumătoarei și a grătarului trebuie să fie realizată exclusiv de adulți, respectând regulile de siguranță la incendiu și după ce s-au familiarizat cu instrucțiunile de utilizare ale dispozitivului respectiv și cu recomandările privind utilizarea rumegușului. În timpul aprinderii rumegușului și adăugării acestuia în timpul funcționării grătarului sau afumătoarei și generatorului de fum, fii precaut pentru a evita eventualele arsuri. Asigură-te că copiii și animalele de companie nu au acces la dispozitivele încins.
Rumegușul trebuie păstrat într-un loc uscat și răcoros.
Rumegușul de afumare disponibil în oferta noastră are opinii pozitive: Institutul de Industrie a Cărnii și Grăsimilor, Institutul Național de Igienă, Institutul Național de Sănătate Publică.
Ambalajul conține 450 g de rumeguș.