Peklosól Vit-C - 130 g

SIMBOL: 410019
EAN: 5904816004090

4,04 lei

Adaugă în coș

31,08 RON/kg

SIMBOL: 410019
EAN: 5904816004090


DESCRIERE

Mezelurile de casă sunt extrem de gustoase și de obicei dispar de pe masă într-o clipită. În timpul creării de noi rețete și compoziții de arome, nu trebuie să uităm de alegerea metodei potrivite de conservare a produselor din carne. Astfel, ne vom putea bucura de ele mai mult timp și vom asigura că... mai mult >

EXPEDIERE: în următoarea zi lucrătoare
află mai multe »
14 ZILE PENTRU RETURNAREA PRODUSELOR fără a da un motiv!
află mai multe »

Mezelurile de casă sunt extrem de gustoase și de obicei dispar de pe masă într-o clipită. În timpul creării de noi rețete și compoziții de arome, nu trebuie să uităm de alegerea metodei potrivite de conservare a produselor din carne. Astfel, ne vom putea bucura de ele mai mult timp și vom asigura că consumul lor este sigur pentru sănătate. Una dintre aceste metode eficiente de conservare este utilizarea sării de conservare. Care sunt cele mai mari beneficii ale utilizării acesteia?


  • Menține siguranța microbiologică - protejează specialitățile tale împotriva dezvoltării microorganismelor nedorite, în principal Clostridium botulinum - bacteria botulinică.
  • Scoate în evidență culoarea naturală a produselor din carne - îți vei proteja ușor și eficient produsele împotriva pierderii culorii naturale roșu-roz.
  • Pentru conservare uscată și umedă - vei alege singur metoda de conservare a cărnii care ți se potrivește cel mai bine.
  • Ușor de utilizat - pe ambalaj vei găsi instrucțiuni scurte și clare de utilizare. 
  • Sigură pentru sănătate - produsul îndeplinește toate standardele de siguranță. 

 

Ce este sarea de conservare, cunoscută și sub numele de sare de murare sau sare de conservare? Nu este altceva decât un amestec de sare de masă neiodată și nitrit de sodiu, în produsul nostru îmbogățit cu ascorbat de sodiu (vitamina C). Sarea de conservare protejează carnea împotriva pierderii culorii naturale roșu-roz și, mai presus de toate, protejează produsele împotriva dezvoltării microorganismelor nedorite, în principal bacteriile botulinice. Adaosul de antioxidant (vitamina C) reduce reziduurile de nitrit, limitând eficient formarea nitrozaminelor. Accelerează transformarea nitriților în oxid de azot, îmbunătățind culoarea produselor din carne. Este, de asemenea, un stabilizator excelent. Utilizarea sării de conservare îți va permite și prelucrarea ulterioară a cărnii, de exemplu, în procesul de afumare, uscare și maturare.

 

Mod de utilizare pentru prepararea a 1 kg de carne:


Conservare umedă: în 1 L de apă rece adaugă 58-65 g de sare de conservare, adaugă 4 g de zahăr și eventual condimentele preferate. Conservează carnea în saramură timp de 7-14 zile în frigider.

Conservare uscată a cărnii în bucăți: freacă carnea cu 18-25 g de sare de conservare și eventual cu condimentele preferate. Conservează în frigider timp de 3-7 zile (grosimea cărnii 1 cm - 1 zi de conservare).

Conservare uscată a cărnii pentru cârnați: la 1 kg de carne tocată adaugă 13-17 g de sare de conservare și condimentele preferate. Lasă amestecul pregătit timp de 1 zi în frigider.

 

Ingrediente: sare neiodată, nitrit de sodiu, antioxidant: ascorbat de sodiu (0,3%), agent antiaglomerant: ferocianură de potasiu.

Masă
0.13 kg

Utilizare
universal pentru carne

Cu sare
da

Peklosól Vit-C - 130 g

Peklosól Vit-C - 130 g ['peklosól', ' pekla', ' sare de conservare', ' pekla pentru carne', ' peklosól pentru carne', ' conservarea cărnii', ' conservarea mezelurilor', ' pentru sărare', ' saramură de sărare', ' vitamina C', ' ascorbat de sodiu']
favorite

4,04 lei

31,08 RON/kg

Adaugă în coș