Afumătoare electrică de grădină DragON Wood 60 E cu generator de fum dragON Jet 1 este un set universal, de înaltă calitate, destinat afumării, uscării, încălzirii sau prăjirii produselor din carne, pește și brânzeturi.
Cu această afumătoare modernă cu o cameră de lemn spațioasă, vei putea pregăti singur, printre altele, șunci excelente, cârnați, păstrăvi, somoni sau brânzeturi de casă. Le vei oferi un aromă și un gust inconfundabil. Setul asigură confortul utilizării și rezultate culinare excelente. Este suficient să conectezi afumătoarea, să setezi temperatura și timpul de afumare pe afișaj și să pornești generatorul de fum.
Panou de control:
Iată răspunsul nostru la așteptările celor care caută o combinație între avantajele unei afumători tradiționale din lemn și posibilitățile unei afumători electrice universale și moderne. Nevoile clienților și experiența specialiștilor noștri s-au reflectat în acest produs inovator BROWIN. Puterea dragonului într-o nouă formă!
Set complet - tot ce ai nevoie:
acest set modular include, printre altele, camera de lemn din molid scandinav, bază de oțel, grinzi, cârlige și așchii de afumare. Generatorul de fum cu pompă și panoul de control și modulul de încălzire cu modulul de termică și termocuplu sunt destinate montării de către utilizator.
Afumătoarea este gata de utilizare imediat după asamblare!
Construcția solidă asigură durabilitate pentru ani de zile.
Atenție: la priza din controler destinată conectării pompei nu este permisă conectarea altor dispozitive!
Cu acest set, afumarea este extrem de simplă, iar în același timp te poți bucura de obținerea unor rezultate complet profesionale!
Afumătoarea este echipată cu o rezistență eficientă cu convecție. Aceasta este plasată pe peretele din spate al camerei și asigură că temperatura se distribuie uniform în întreaga cameră în orice condiții. În plus, rezistența însăși nu se murdărește atât de intens cu plasma din produsele afumate, cum se întâmplă în afumătorile altor producători. Convecția accelerează procesul de afumare, asigură că fumul ajunge perfect chiar și la produsele afumate greu accesibile, amplasate strâns. De asemenea, permite uscarea rapidă și eficientă a cărnii, cârnaților și peștelui, ceea ce este foarte important în procesul de afumare profesională.
Controler extern de înaltă calitate cu temporizator îți va permite să reglezi precis temperatura din interiorul camerei și să o monitorizezi pe afișaj. Pe panoul de control poți alege modul de funcționare al rezistenței continuu sau cu utilizarea temporizatorului, astfel încât afumătoarea se va opri după expirarea timpului setat. Temporizatorul poate fi setat în intervalul de până la 4 ore.
În camera afumătorii am montat o sondă, datorită căreia controlerul menține temperatura setată în interiorul camerei pe toată durata afumării, fără a fi nevoie de control constant al temperaturii și de schimbare a puterii rezistenței în timpul procesului de afumare.
Având la dispoziție o cameră cu o capacitate de 115 L, vei putea afuma fără probleme 10-15 kg de încărcătură.
Printre avantajele acestei afumători se numără construcția sa solidă, în care s-a utilizat lemn natural selectat și șlefuit. Camera de afumare este realizată din scânduri de molid. Acoperișul deschizător este montat pe balamale, ceea ce facilitează foarte mult plasarea încărcăturii în interiorul afumătorii. Accesul la afumătoare atât prin ușă, cât și prin acoperiș, este o soluție foarte practică și convenabilă. Construcția camerei este întărită cu traverse groase. Ușile afumătorii sunt montate pe balamale solide vopsite în câmp electrostatic.
Camera de afumare din lemn se va integra perfect în spațiul acoperit al terasei sau al foișorului din grădină.
La cameră a fost adaptată baza metalică cu picioare - astfel, accesul la camera de afumare se află la o înălțime optimă. Este foarte convenabil, nu este nevoie să te apleci sau să te ghemuiești.
Sursa de fum de afumare este un generator de fum unic pe piață, cu o construcție inovatoare, patentată, cu o pompă electrică eficientă. Asigură distribuția optimă a fumului de afumare. Pompa cu viteză de flux de fum reglabilă este plasată astfel pe bază încât să-și transfere vibrațiile către cilindru. Astfel, așchiile nu se blochează în timpul arderii. Un adaptor special permite conectarea ușoară și rapidă a generatorului de fum la afumătoare.
Generatorul de fum poate conține aproximativ 450 g de așchii. Această cantitate asigură aproximativ 3-4 ore de funcționare (în funcție de setarea fluxului de aer cu regulatorul pompei), fără a fi nevoie să adaugi așchii. Acest generator permite afumarea la rece fără a fi nevoie de achiziționarea și montarea unor elemente constructive suplimentare!
Convecția accelerează procesul de afumare, asigură că fumul ajunge perfect chiar și la produsele afumate greu accesibile, amplasate strâns. De asemenea, permite uscarea rapidă și eficientă a cărnii, cârnaților și peștelui, ceea ce este foarte important în procesul de afumare corectă.
Înainte de montarea afumătorii și a modulelor, citește instrucțiunile și respectă recomandările conținute în acestea, inclusiv cele referitoare la utilizarea în siguranță.
Poți folosi afumătoarea și fără conectarea la curent, utilizând camera de afumare, de exemplu, pentru maturarea mezelurilor.
Elemente ale setului:
Capacitatea afumătorii: 115 L, înălțimea camerei: 60 cm, încărcătură: 10-15 kg.
Puterea rezistenței 1500W
Sfaturi practice:
Afumare la rece
Se desfășoară de obicei la o temperatură de până la +25⁰C și durează de la câteva ore până la 14 zile. În funcție de necesități, se folosește o densitate adecvată a fumului. De obicei, viteza fluxului său ar trebui să fie între 6-15 m pe minut. Această metodă de afumare este utilizată în principal pentru produsele care trebuie să fie păstrate pe termen lung sau să se matureze, deoarece fumul pătrunde adânc în produs și îl conservă lent. Produsele afumate supuse acestei metode de prelucrare se usucă uniform, iar efectul este excelent și în cazul maturării pe termen lung.
Afumare la cald/fierbinte
Este influența asupra produsului cu fum la o temperatură de peste +25⁰C. Aici se pot menționa două limite superioare de temperatură acceptate - afumarea până la aproximativ +45⁰C se numește afumare la cald, iar până la +60⁰C afumare la fierbinte. În cazul afumării la fierbinte, produsele pot fi prăjite chiar în afumătoare, ridicând temperatura în camera de afumare chiar până la +80-90⁰C.
În cazul prăjirii se poate deconecta generatorul de fum și se poate influența produsul doar cu temperatura.
Indiferent de tipul de afumare pe care îl alegi, amintește-ți că este un proces final, iar baza este pregătirea corespunzătoare a produselor pentru afumare și uscarea foarte bună a acestora înainte de afumare (eventual uscarea în afumătoare), ceea ce influențează foarte pozitiv calitatea produselor afumate și previne acrirea acestora.