Rumeguș de afumare din arin și fag, dedicat utilizării în procesul de afumare și grătar al cărnii de porc. Datorită acestor rumegușuri, preparatele din acest tip de carne vor căpăta aroma și gustul dorit, precum și o culoare atractivă auriu-maronie.
Rumeguș de clasa 2 (fracțiune fină) - datorită gradului de mărunțire (1-3 mm) poate fi utilizat cu succes în generatoarele de fum cu alimentare automată - cu șnec.
Cantitatea de rumeguș din ambalaj (450 g) este suficientă pentru câteva ore de afumare (în funcție de echipamentul utilizat) - fără teama că va lipsi în timpul pregătirii preparatelor tale preferate.
Rumeguș natural, de înaltă calitate, fiind o combinație de lemn de arin și fag în proporții atent alese, ideal pentru afumarea și grătarul porțiilor de carne de porc. Datorită dozării și arderii corespunzătoare a rumegușului, procesul de pregătire a preparatelor va fi realizat profesional, iar preparatele finale vor căpăta aroma, gustul și aspectul corespunzător. Avantajele acestor rumegușuri vor fi apreciate de orice iubitor de afumături delicioase și preparate la grătar - pot fi utilizate atât în afumători mici, cât și mari, inclusiv în set cu generator de fum. Conținutul optim de apă asigură aprinderea ușoară a rumegușului și generarea eficientă a fumului de afumare.
Află mai multe despre rumegușuri din articolul nostru de pe blog Alege rumegușurile și fă fum!
Verifică Calculatorul nostru pentru afumături - te va ajuta să pregătești produse delicioase de casă.
Mod de utilizare:
Grătar: În jurul cărbunelui încins, așează un strat de rumeguș de doi centimetri - nu le așeza direct pe focar, deoarece se vor arde imediat. Pentru a utiliza rumegușurile cât mai economic, le poți umezi ușor cu apă, ceea ce va facilita generarea unei cantități mai mari de fum. Acoperă grătarul cu capacul imediat după așezarea preparatelor pe grătar. Timpul de grătar - de la 10 la 30 de minute (în funcție de dimensiunea și tipul cărnii pregătite).
Afumare: În funcție de tipul de afumătoare pe care o deții, așează rumegușurile în generatorul de fum sau direct în afumătoare - în locul destinat acestora, eventual în focar - în jurul lemnului încins.
Rumegușuri ideale pentru utilizarea în generatorul de fum. Utilizarea unui astfel de generator de fum asigură obținerea celor mai profesionale efecte - produse cu un gust, aromă și culoare excelente.
Atenție: Manipularea afumătoarei și a grătarului trebuie să fie realizată exclusiv de adulți, respectând regulile de siguranță la incendiu și după ce s-au familiarizat cu instrucțiunile de utilizare ale dispozitivului respectiv și cu recomandările privind utilizarea rumegușurilor. În timpul aprinderii rumegușurilor și adăugării acestora în timpul funcționării grătarului sau afumătoarei și generatorului de fum, fii precaut pentru a evita eventualele arsuri. Asigură-te că copiii și animalele de companie nu au acces la dispozitivele încins.
Rumegușurile trebuie păstrate într-un loc uscat și răcoros.
Rumegușurile de afumare disponibile în oferta noastră au opinii pozitive: Institutul de Industrie a Cărnii și Grăsimilor, Institutul Național de Igienă, Institutul Național de Sănătate Publică.
Ambalajul conține 450 g de rumeguș.