Rumeguș de cireș pentru afumare - dedicat utilizării în procesul de afumare și grătar al păsărilor de curte, vitelor, porcilor și peștilor. Datorită acestor rumegușuri, preparatele vor căpăta aroma și gustul dorit, precum și o culoare atractivă roșu-aurie.
Clasa 10 (fracțiune grosieră) – datorită dimensiunii sale (8-12 mm), acest rumeguș este recomandat în special pentru așa-numitele afumători de balcon - modele mici și portabile, deoarece generează fum lung și uniform.
Cantitatea de rumeguș din ambalaj (450 g) este suficientă pentru câteva ore de afumare (în funcție de echipamentul utilizat) - fără teama că va lipsi în timpul pregătirii preparatelor tale preferate.
Rumeguș natural, de înaltă calitate, din cireș, ideal pentru afumarea și grătarul tuturor tipurilor de carne și pește de bază. Datorită dozării și arderii corespunzătoare, procesul de pregătire a preparatelor va fi realizat profesional, iar preparatele finale vor căpăta aroma, gustul și aspectul corespunzător. Avantajele acestui rumeguș vor fi apreciate de orice iubitor de afumături și preparate la grătar delicioase. Conținutul optim de apă asigură aprinderea ușoară a rumegușului și generarea eficientă a fumului de afumare.
Mai multe despre rumeguș poți afla din articolul nostru de pe blog Alege rumegușul și fă fum!
Verifică Calculatorul nostru pentru afumături - te va ajuta să pregătești produse delicioase de casă.
Mod de utilizare:
Grătar: În jurul cărbunelui încins, așează un strat de rumeguș de doi centimetri - nu le așeza direct pe vatră, deoarece se vor arde imediat. Pentru a utiliza rumegușul cât mai economic, îl poți umezi ușor cu apă, ceea ce va facilita generarea unei cantități mai mari de fum. Acoperă grătarul cu capacul imediat după așezarea preparatelor pe grătar. Timpul de grătar - de la 10 la 30 de minute (în funcție de dimensiunea și tipul cărnii pregătite).
Afumare: În funcție de tipul de afumătoare pe care îl deții, așează rumegușul în afumătoare - în locul destinat acestuia, eventual în generatorul de fum sau în vatră - în jurul lemnului încins.
Rumeguș ideal pentru utilizarea în generatorul de fum. Utilizarea unui astfel de generator de fum asigură obținerea celor mai profesionale efecte - produse cu un gust, aromă și culoare excelente.
Atenție: Manipularea afumătoarei și a grătarului trebuie să fie realizată exclusiv de adulți, respectând regulile de siguranță la incendiu și după ce s-au familiarizat cu instrucțiunile de utilizare ale dispozitivului respectiv și cu recomandările privind utilizarea rumegușului. În timpul aprinderii rumegușului și adăugării acestuia în timpul funcționării grătarului sau afumătoarei și generatorului de fum, fii precaut pentru a evita eventualele arsuri. Asigură-te că copiii și animalele de companie nu au acces la dispozitivele încise.
Rumegușul trebuie păstrat într-un loc uscat și răcoros.
Rumegușurile de afumare disponibile în oferta noastră au opinii pozitive: Institutul de Industrie a Cărnii și Grăsimilor, Institutul Național de Igienă, Institutul Național de Sănătate Publică.
Ambalajul conține 450 g de rumeguș.