Pregătești mezeluri în șuncar? Încearcă neapărat Peklosoli - Pekla cu usturoi și ierburi dedicată mezelurilor pregătite în șuncar.
Datorită celei mai noi pekla a noastră, pregătirea cărnii gustoase și sănătoase
în șuncar, de exemplu, șuncă fiartă cu aromă de usturoi și ierburi, este o adevărată plăcere. Folosind proporțiile gata pregătite și verificate, vei pregăti ușor și rapid o saramură aromată, îmbogățind gustul șuncii de casă cu note de ierburi. Peklosoli noastră va face, de asemenea, ca cărnurile tale să aibă nu doar o culoare apetisantă, ci și să păstreze stabilitatea microbiologică. Ambalajul de 100 g este suficient pentru a pregăti până la 1,1 kg de șuncă fiartă sau altă carne pe care o vei afuma, săra sau coace (la temperaturi sub 150°).
Dacă în bucătăria ta de acasă nu au ajuns încă preparatele fierte în șuncar - lasă-te tentat de ele!
Pregătire:
Conținutul ambalajului se toarnă peste 1 L de apă, se fierbe și se lasă la răcit. O bucată de șuncă sau mușchi de porc de 1,1 kg se așază într-un recipient mic, astfel încât să fie complet sub suprafața saramurii de sărare. Pentru un proces de sărare mai rapid, injectează carnea în câteva locuri (aprox. 60 - 80 ml de saramură). Sărează în frigider (4-8°C) timp de 5-7 zile, întorcând carnea la fiecare 2 zile. După sărare, scoate carnea din saramură și pune-o în șuncar. În capac se introduce un termometru. Vasul șuncarului se așază într-o oală cu apă, astfel încât nivelul acesteia să fie deasupra nivelului cărnii. Temperatura apei nu trebuie să depășească 90°C. Fierberea se face până la atingerea a 68°C în interiorul cărnii. Apoi scoate șuncarul din apă, lasă-l să se răcească, după care pune-l în frigider, de preferință peste noapte.
Ingrediente: Sare neiodată, condimente (piper negru 4,3%, ienibahar, nucșoară, ardei iute, chimen, coriandru, muștar, ardei iute, ardei dulce); agent antiaglomerant: E 536, usturoi granulat 4,4%, zahăr, ierburi 1,5% (maghiran, cimbru, leuștean), ceapă uscată, azotat de potasiu, nitrit de sodiu.
Produsul poate conține urme de muștar, țelină, soia, susan, gluten, nuci.