Salpetru de potasiu pentru sărare carne, 100 g

SIMBOL: 410011
EAN: 5908277705978

15,43 lei

Adaugă în coș

154,30 RON/kg

SIMBOL: 410011
EAN: 5908277705978


DESCRIERE

Pregătești carne de casă? Gustul, aspectul și durabilitatea lor sunt asigurate prin utilizarea salpetrului de potasiu.Util în producția de produse de casă - salpetrul este, alături de sarea de bucătărie, un adaos de bază la sărarea cărniiFormează gustul și aroma cărnii -sărarea influențează rafinare... mai mult >

EXPEDIERE: în următoarea zi lucrătoare
află mai multe »
14 ZILE PENTRU RETURNAREA PRODUSELOR fără a da un motiv!
află mai multe »

Pregătești carne de casă? Gustul, aspectul și durabilitatea lor sunt asigurate prin utilizarea salpetrului de potasiu.


  • Util în producția de produse de casă - salpetrul este, alături de sarea de bucătărie, un adaos de bază la sărarea cărnii
  • Formează gustul și aroma cărnii - sărarea influențează rafinarea, conferind un gust și un miros specific.
  • Păstrează culoarea roz a cărnii - influențează o mai bună păstrare a culorii corecte a cărnii.
  • Durabilitate mai lungă a produselor de casă - salpetrul are un efect de conservare - astfel te poți bucura mai mult timp de gustul cărnii și preparatelor preferate!
  • Conservare sigură și sănătoasă - acțiunea puternică bacteriostatică a salpetrului permite protejarea produselor de casă împotriva dezvoltării bacteriilor, în special Clostridium botulinum, adică bacteriile botulinice.

 

Salpetrul de potasiu - pentru sărarea oricărui tip de carne. Salpetrul de potasiu este nitrat de potasiu (KNO₃) - o sare cristalină, incoloră (E 252) utilizată pentru sărarea cărnii prin metode tradiționale. Salpetrul de potasiu este, alături de sarea de bucătărie, unul dintre cele mai importante adaosuri utilizate la sărarea cărnii, garantând nu doar prelungirea durabilității, ci și păstrarea culorii roz a cărnii. Cum este posibil?

În prima etapă a sărării (imediat după adăugarea salpetrului, a sării de bucătărie și a condimentelor, ionii de nitrat proveniți din salpetru sunt reduși la nitriți sub influența enzimelor naturale conținute în carne (în cantitate nu mai mare decât conținutul de mioglobină).

În a doua etapă, ionii de nitrit reacționează cu mioglobina, proteina responsabilă pentru culoarea roz (dar instabilă) a cărnii. Produsul reacției este nitrozomioglobina cu o culoare roz stabilă.



Utilizarea salpetrului de potasiu în timpul pregătirii mezelurilor de casă garantează:

  • păstrarea culorii roz a cărnii (sarea de bucătărie singură schimbă pigmentul natural al cărnii în bej-gri)
  • sublinierea gustului delicios al cărnii,
  • acțiune puternică bacteriostatică - în special în ceea ce privește bacteriile botulinice,
  • prospețime mai lungă - carnea sărată cu salpetru nu prezintă tendința de a se acoperi cu un strat mucos (nu "se limpezește")

 

Mușchiuleț maturat – Rețetă pentru 1 kg

Ingrediente pentru saramură:

  • 1 L de apă rece,
  • 0,2 g culturi de bacterii pentru cârnați maturi,
  • 1,5 g salpetru de potasiu,
  • 4 g zahăr,
  • 90 g sare

 

Pregătire:

Curăță mușchiulețele, pune-le în saramură și lasă-le timp de 24 de ore la temperatura camerei. Apoi mută-le în frigider pentru 5 zile. Scoate-le, usucă-le și presară-le cu un amestec de ierburi (usturoi sălbatic, paprika afumată, maghiran, cimbru). Uscă-le la temperatura camerei timp de 2-3 zile. Dacă dorești, afumă-le cu fum rece timp de 8 ore, apoi lasă-le să se matureze la o temperatură sub 20°C timp de 4 zile. Când mușchiulețele pierd aproximativ 30% din greutate, ambalează-le în vid și lasă-le cel puțin o lună.

 

Ingrediente: nitrat de potasiu, substanță antiaglomerantă: hidroxicarbonat de magneziu.

 

Atenție!

  • A se păstra într-un loc uscat.
  • Produsul nu este destinat consumului direct.
  • A se consuma de preferință înainte de sfârșitul: data de expirare și nr. lotului pe ambalaj.


Dimensiuni ambalaj:

  • lungime 12 cm
  • lățime aprox. 1,8 cm
  • înălțime 16,5 cm


Masă
100.0 g

Utilizare
universal pentru carne

Cu sare
nu

Salpetru de potasiu pentru sărare carne, 100 g

Salpetru de potasiu pentru sărare carne, 100 g ['pentru sărare carne', ' pentru carne de porc', ' pentru carne de vită', ' pentru carne de vițel', ' pentru sărare șuncă', ' pentru conservarea cărnii', ' pentru prelungirea durabilității cărnii', ' black weekend']
favorite

15,43 lei

154,30 RON/kg

Adaugă în coș