Fulgi de stejar cu scorțișoară sunt bucăți mici de lemn folosite pentru aromatizarea băuturilor, conferindu-le atributele dorite de gust și miros, similare cu cele obținute în timpul maturării în butoaie de stejar.
Fulgi de stejar cu scorțișoară sunt cea mai bună alternativă la utilizarea butoaielor de stejar. Prin utilizarea fulgilor, conferim băuturilor alcoolice (vinuri, lichioruri, distilate) atât aromă, cât și culoare. Este o metodă mult mai simplă și mai ieftină de maturare a băuturilor decât maturarea tradițională în butoaie. Fulgii de stejar pot fi adăugați în timpul fermentației sau la băutura finală.
Datorită adaosului de fulgi de stejar cu scorțișoară, alcoolul preparat va căpăta rapid note de stejar, aromă de scorțișoară și o culoare chihlimbar închis. În vinuri și lichioruri, aromele fructate vor fi păstrate. Fulgii prezentați sunt, de asemenea, ideali pentru băuturile alcoolice de casă, cum ar fi coniacul, bourbonul, brandy-ul.
Fulgii de stejar cu scorțișoară pentru aromatizarea băuturilor alcoolice, vânduți în magazinul nostru, provin din cea mai bună calitate a varietății franceze de stejar.
Caracteristici:
Mod de utilizare:
Adaugă fulgii de stejar la băutura aleasă în doza de 4-10 g pe 1 L de alcool, pentru o perioadă de 3-6 săptămâni. Timpul exact de contact al fulgilor cu alcoolul merită ajustat individual, pe baza degustării. Când consideri că nivelul de aromă din băutură este potrivit, îndepărtează fulgii de stejar și bucură-te de gust. Fulgii de stejar cu scorțișoară pot fi, de asemenea, înmuiați anterior în alcool de 70%, lăsați la extracție câteva zile, iar apoi esența obținută astfel poate fi dozată în băutura aleasă după preferințe.
Masa netă: 50 g