Fulgi de stejar - particule fine de lemn pentru aromatizarea alcoolului. Cele mai nobile și mai scumpe băuturi alcoolice sunt adesea maturate îndelung în butoaie de stejar, câștigând astfel gustul și aroma potrivite, precum și culoarea. Fulgi de stejar sunt o alternativă ideală la butoaiele tradiționale de stejar.
Pregătiți băuturi de casă? Gustul și aroma lor pot fi îmbogățite simplu cu taninuri dorite și note de stejar adăugând fulgi de stejar. Este cea mai bună metodă de a obține efectul de maturare ca în butoaiele tradiționale de stejar.
După doar câteva săptămâni, bucurați-vă de gustul unui vin, whisky sau coniac excelent.
Fulgii de stejar puternic prăjiți vor conferi băuturilor dumneavoastră aroma unui butoi de stejar, cafea măcinată și caramel. Alcoolul va căpăta, de asemenea, o frumoasă culoare chihlimbar închis. Și toate acestea în doar câteva săptămâni.
Prepararea unei băuturi de casă cu fulgi de stejar este extrem de simplă. Iar efectul obținut cu siguranță vă va surprinde.
Fulgii de stejar pentru aromatizarea băuturilor alcoolice vânduți în magazinul nostru provin dintr-o varietate franceză de stejar de cea mai bună calitate.
Caracteristici:

Mod de utilizare:
Adăugați fulgii de stejar la băutura aleasă în doza de 0,5-2 g pe 1 L de alcool pentru o perioadă de 3-6 săptămâni. Timpul exact de contact al fulgilor cu alcoolul merită ajustat individual pe baza degustării.
Când considerați că gradul de concentrație a aromei în băutură este potrivit, îndepărtați fulgii și bucurați-vă de gustul său.
De asemenea, puteți înmuia fulgii de stejar în alcool de 70%, lăsându-i la extracție câteva zile, iar apoi dozați esența obținută în băutura aleasă după preferință.
Masa netă: 50 g