Fulgi de stejar - așchii mici de lemn de stejar utilizate pentru aromatizarea alcoolului. Dacă pregătești vinuri de casă, lichioruri sau distilate, știi foarte bine că alcoolurile păstrate în butoaie de stejar capătă un aromă și un gust inconfundabil. Efecte similare poți obține mai rapid și mai ieftin folosind fulgi de stejar.
Fulgii de stejar sunt cea mai bună alternativă la utilizarea butoaielor de stejar. Prin utilizarea lor, oferim alcoolurilor (vinuri, lichioruri, distilate) atât aromă, cât și culoare. Este o metodă mult mai simplă și mai ieftină de maturare a băuturilor decât maturarea tradițională în butoaie. Fulgii de stejar pot fi dozați în timpul fermentației sau în băutura finalizată.
Datorită adăugării de fulgi de stejar, alcoolul preparat va căpăta rapid note de stejar, aromă de vanilie și o culoare profundă de chihlimbar închis. În vinuri și lichioruri, aromele fructate vor fi păstrate. Fulgii prezentați sunt, de asemenea, ideali pentru alcoolurile de casă de tip coniac, Bourbon, brandy.
Fulgii de stejar pentru aromatizarea alcoolurilor vânduți în magazinul nostru provin dintr-o varietate franceză de stejar de cea mai bună calitate.
Caracteristici:
Materie primă: varietate franceză de stejar
Tip: puternic prăjit
Aromă: vanilie
Dozare: 4-10 g/1 L
Masa netă: 20 g
Mod de utilizare:
Adaugă fulgii de stejar în băutura aleasă în doza de 4-10 g pe 1 L de alcool pentru o perioadă de 3-6 săptămâni. Timpul exact de contact al fulgilor cu alcoolul merită ajustat individual pe baza degustării.
Când consideri că nivelul de aromă din băutură este adecvat, îndepărtează fulgii de stejar și bucură-te de gustul său.
De asemenea, poți înmuia fulgii de stejar în alcool de 70%, lăsându-i la extracție câteva zile, apoi dozează esența obținută în băutura aleasă după preferință.
Masa netă: 20 g
Dimensiuni ambalaj: