Fulgi de stejar - așchii mici de lemn de stejar utilizate pentru aromatizarea băuturilor alcoolice. Dacă pregătești vinuri de casă, lichioruri sau distilate, știi foarte bine că băuturile alcoolice păstrate în butoaie de stejar capătă un aromă și un gust inconfundabil. Efecte similare poți obține mai rapid și mai ieftin folosind fulgi de stejar.
Fulgii de stejar sunt cea mai bună alternativă la utilizarea butoaielor de stejar. Prin utilizarea fulgilor, vei oferi băuturilor alcoolice (vinuri, lichioruri, distilate) atât un aromă nobilă, cât și o culoare. Este o metodă mult mai simplă și mai ieftină de maturare a băuturilor decât maturarea tradițională în butoaie. Fulgii de stejar pot fi adăugați în timpul fermentației sau în băutura finalizată.
Datorită adăugării de chipsuri de stejar, băutura alcoolică pregătită va căpăta rapid note de stejar, aromă de vanilie și o culoare profundă de chihlimbar închis. În vinuri și lichioruri, aromele fructate vor fi păstrate. Fulgii prezentați sunt, de asemenea, ideali pentru băuturile alcoolice de casă de tip coniac, bourbon, brandy.
Fulgii de stejar vânduți în magazinul nostru pentru aromatizarea băuturilor alcoolice provin dintr-o varietate franceză de stejar de cea mai bună calitate.
Caracteristici:
Materie primă: varietate franceză de stejar
Tip: puternic prăjit
Aromă: vanilie
Dozare: 4-10 g/1 L
Mod de utilizare:
Adaugă fulgii de stejar în băutura aleasă în doza de 4-10 g pe 1 L de alcool pentru o perioadă de 3-6 săptămâni. Timpul exact de contact al fulgilor cu alcoolul merită să fie ales individual, pe baza degustării.
Când consideri că gradul de concentrare a aromei în băutură este adecvat, îndepărtează fulgii de stejar și bucură-te de gustul nobil.
Fulgii de stejar pot fi, de asemenea, înmuiați anterior în alcool de 70%, lăsați la extracție pentru câteva zile, iar apoi esența obținută astfel poate fi dozată în băutura aleasă după preferință.
Masa netă: 50 g
Dimensiuni ambalaj:
lățimea pachetului: 110 mm
înălțimea pachetului: 168 mm