ViniTurbo este o combinație de drojdii nobile pentru vin și un nutrient special conceput pentru fermentarea rapidă a musturilor de struguri și fructe.
Dacă vrei să faci vin, dar te sperie așteptarea lungă pentru rezultatul final, Viniturbo este pentru tine. Este un amestec de drojdii nobile pentru vin și nutrienți special aleși pentru acestea, datorită cărora, după doar 4 săptămâni, te vei putea bucura de vinul tău de casă. Viniturbo poate fi folosit pentru vinuri albe, roze și roșii. Pentru vinuri din struguri și vinuri din fructe. În funcție de zahărul adăugat, în vinul final poți obține până la 17% alcool.
Un plic este suficient pentru a pregăti 25 L de must, pentru care temperatura optimă de fermentare este între 20-27⁰C.
Mod de utilizare:
Conținutul plicului se toarnă în 100 ml de apă la o temperatură care nu depășește 30°C și se amestecă bine. După 30 de minute, se toarnă totul în mustul pentru vin. Se fermentează la o temperatură de 20-27°C timp de 3-4 săptămâni, până la oprirea eliberării de CO2 și clarificare. Vinul obținut poate fi destinat consumului direct sau maturării.
Ingrediente:
drojdii pentru vin [drojdii S. cerevisiae, emulgator: monostearat de sorbitol], fosfat diamonic, vitamina B1 (clorhidrat de tiamină)
Atenție:
folosește întregul pachet pentru un singur must.
Dimensiuni pachet:
lungime 12 cm
lățime aprox. 0,5 cm
înălțime 16 cm.