Grappa este o băutură alcoolică italiană obținută din tescovină fermentată și sâmburi, deșeuri din procesul de producție a vinului.
Drojdie de vin Turbo Grappa este un amestec ideal de drojdii, nutrienți și vitamine pentru fermentare rapidă. Recomandată pentru fermentarea tescovinei de fructe (mere, struguri, coacăze, pere și altele). Permite obținerea unui conținut de alcool de 14-18% în 7-10 zile. Vei obține un buchet fructat accentuat al băuturii finale.
Caracteristici esențiale:
Mod de utilizare:
Pregătiți mustul din tescovină de fructe și apă în proporție de 1:1 sau 1:1,5, în funcție de tipul de fructe utilizate. Înainte de începerea fermentației, conținutul plicului se toarnă în aprox. 300 ml de apă la o temperatură care să nu depășească 30°C, se amestecă bine și după 30 min. se toarnă în must. Zaharul în cantitate totală de 4-5 kg/25L se adaugă în porții: 1/2 în prima zi de fermentație, 1/4 după 3 zile, restul în a 5-a zi a procesului. Fermentați la o temperatură de 20-29°C timp de 7-10 zile până la oprirea CO2, apoi decantați lichidul de pe sediment și supuneți-l unei prelucrări ulterioare, încercând să păstrați notele fructate.
Ingrediente: drojdii, nutrienți minerali, vitamina B1.
Atenție: utilizați întregul pachet pentru un singur must.
Dimensiuni ambalaj: