Fermivin VR5 drojdii de vin uscate, nobile, Saccharomyces cerevisiae provenind din regiunea Burgundia din Franța.
Fermivin VR5 sunt drojdii de vin care fermentează până la 16% alcool, recomandate pentru vinuri din aronia, soc negru, coacăze negre, struguri negri, cireșe, vișine, afine, mure, zmeură și prune. Aceste drojdii scot în evidență perfect aroma fructelor roșii și a celor cu un conținut ridicat de tanin, care necesită o maturare îndelungată. Pentru a obține o fermentare rapidă și completă, este necesar să se asigure, printre altele, o temperatură optimă de fermentare, care în cazul acestor drojdii este între 18 și 32°C.
Un plic de drojdii este potrivit pentru a pregăti între 10 și 35 L de must de vin.
Drojdii de vin uscate Fermivin VR5 sunt foarte ușor de utilizat, fiind necesară doar o scurtă rehidratare - hidratare.
Mod de utilizare:
Conținutul plicului se amestecă în 100 ml de apă fiartă și răcită la temp. 30℃, lăsându-se timp de 20 de minute la temperatura camerei. După acest timp, soluția se toarnă în recipientul de fermentare sau în balonul cu must de vin.
Drojdiile își ating întregul potențial atunci când se utilizează nutrienți: cu vitamina B1 și Kombi Vita.
Fișa tehnică detaliată se află în fișierele atașate.
Ingrediente:
drojdii de vin Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: monostearat de sorbitol.
Atenție!
Pentru un proces optim de fermentare, se recomandă adăugarea de Nutrienți: cu vitamina B1 (401010), Kombi Vita (401030).
A se consuma de preferință înainte de sfârșitul: data de expirare și nr. lotului pe sudură. A se păstra într-un loc uscat, la temperatura camerei. Produs destinat exclusiv enologiei, nu pentru consum direct.
Dimensiuni ambalaj: