Rumeguș de fag pentru afumare - dedicat utilizării în procesul de afumare și grătar al păsărilor de curte, vitelor, porcilor, peștilor, mielului și vânatului. Datorită acestor rumegușuri, preparatele vor căpăta un aromă și gust adecvat, dorit, precum și o culoare atractivă galben-aurie.
Rumeguș de fag natural, de înaltă calitate, ideal pentru afumarea și grătarul tuturor tipurilor de carne și pește de bază. Datorită dozării și arderea corespunzătoare, procesul de preparare a mâncărurilor va fi realizat profesional, iar preparatele finale vor căpăta un aromă, gust și aspect adecvat. Avantajele acestor rumegușuri vor fi apreciate de orice iubitor de afumături delicioase și preparate la grătar - pot fi utilizate atât în afumători mici, cât și mari, inclusiv în combinație cu un generator de fum. Conținutul optim de apă asigură aprinderea ușoară a rumegușului și producerea eficientă a fumului de afumare.
Rumeguș de clasa 2 (fracțiune fină) - datorită gradului de mărunțire, poate fi utilizat cu succes în generatoarele de fum cu alimentare automată - cu șnec.
Cantitatea de rumeguș din ambalaj (450 g) este suficientă pentru câteva ore de afumare (în funcție de echipamentul utilizat) - fără teama că va lipsi în timpul pregătirii mâncărurilor tale preferate.
Mai multe despre rumegușuri poți afla din articolul nostru de pe blog Alege rumegușurile și fă fum!
Verifică Calculatorul nostru pentru afumături - te va ajuta să pregătești produse delicioase de casă.
Mod de utilizare:
Grătar: În jurul cărbunelui încins, așează un strat de rumeguș de doi centimetri - nu le așeza direct pe focar, deoarece se vor arde imediat. Pentru a utiliza rumegușul cât mai economic, îl poți umezi ușor cu apă, ceea ce va facilita producerea unei cantități mai mari de fum. Acoperă grătarul cu capacul imediat după așezarea preparatelor pe grătar. Timpul de grătar - de la 10 la 30 de minute (în funcție de dimensiunea și tipul cărnii preparate).
Afumare: În funcție de tipul de afumătoare pe care o deții, așează rumegușul în generatorul de fum sau direct în afumătoare - în locul destinat acestuia, eventual în focar - în jurul lemnului încins.
Afumarea cu utilizarea generatorului de fum asigură obținerea celor mai profesionale efecte - produse cu un gust, aromă și culoare excelente.
Atenție: Manipularea afumătoarei și a grătarului trebuie să fie realizată exclusiv de adulți, respectând regulile de siguranță la incendiu și după ce s-au familiarizat cu instrucțiunile de utilizare ale dispozitivului respectiv și cu recomandările privind utilizarea rumegușului. În timpul aprinderii rumegușului și adăugării acestuia în timpul funcționării grătarului sau afumătoarei și generatorului de fum, fii precaut pentru a evita eventualele arsuri. Asigură-te că copiii și animalele de companie nu au acces la dispozitivele încins.
Rumegușul trebuie păstrat într-un loc uscat și răcoros.
Rumegușurile de afumare disponibile în oferta noastră au opinii pozitive: Institutul de Industrie a Cărnii și Grăsimilor, Institutul Național de Igienă, Institutul Național de Sănătate Publică.
Ambalajul conține 450 g de rumeguș.