Pregătește-te pentru precizia și confortul de utilizare oferite de acest zahărimetru inovator de nouă generație. Este realizat din material plastic certificat – este durabil, sigur – pentru că nu se sparge, precis și, în plus, are un aspect modern și elegant. Datorită marcajelor practice și ușor de citit de pe scară, îți va permite să măsori cu ușurință conținutul de zahăr din lichide. Domeniu de măsurare: -5-35°Blg.
De ce merită să ai un zahărimetru de cea mai înaltă calitate?
Primul zahărimetru de pe piață care nu se sparge. Un instrument de neînlocuit pentru orice pasionat de fermentație la domiciliu. Folosește-l fără griji. Nu se va sparge tocmai atunci când îți va fi cel mai necesar, la introducerea plutitorului (bulbului) în menzură, și nici în timpul transportului – pentru că nu se sparge, la fel ca și probeta.
Optează pentru o fiabilitate bine gândită și efectuează în siguranță măsurătorile necesare. Dispozitivul este extrem de durabil și rezistent la deteriorări mecanice. Vei aprecia scala precisă, care permite determinarea exactă a conținutului de zahăr în soluții și oferă control deplin asupra procesului de obținere a vinului, berii, cidrului sau a amestecurilor pentru distilare ulterioară.
Utilizare:
Instrucțiunile de utilizare sunt indicate pe ambalajul produsului.
Atenție: Dacă vrei ca măsurarea să fie cu adevărat relevantă și precisă, asigură-te că citești la temperatura de 20°C (temperatura soluției).
Atenție: Produs destinat utilizării numai de către persoane majore și numai conform destinației. Țineți-l departe de copii – produsul nu este o jucărie.
Cum verificați încheierea fermentației?
Dacă măsurarea indică 0, o valoare negativă sau dacă măsurătorile succesive efectuate pe parcursul unei săptămâni indică aceeași valoare, înseamnă că fermentația s-a încheiat.
Cum se calculează cantitatea de zahăr necesară pentru vin?
Pentru a atinge tăria dorită a vinului, calculează cantitatea de zahăr necesară. 17 g de zahăr la 1 L de must cresc tăria cu 1%. De exemplu – pentru a obține 20 L de vin cu tăria de 12%:
17 g × 20 L × 12% = 4080 g zahăr
Nu uita de zaharurile naturale conținute în fructe.
Totodată, cunoscând concentrația de zahăr din must, poți stabili cu ușurință conținutul final de alcool. Exemplu pentru un must înainte de fermentație, cu concentrația inițială a zaharurilor de 25°Blg. Presupunând că fermentează tot zahărul:
25°Blg ÷ 1,938 = 12,9%
În această ecuație, 1,938 este o constantă rezultată din măsurători empirice ale procesului de fermentație, care indică cantitatea de alcool ce se formează dintr-o anumită cantitate de zahăr consumat.
Dimensiuni produs:
înălțime: 20,3 cm +/-5%
diametru: 1,7 cm
înălțime: 25 cm
diametru int.: 2,2 cm
Mizează pe durabilitate și precizie – alege un zahărimetru practic, care îți va servi ani la rând!