Refractometru dedicat pentru măsurarea concentrației de zahăr în mustul de miere, exprimată în grade Brix (% Brix).
Înainte de utilizare, consultă manualul de instrucțiuni inclus în produs - și urmează recomandările privind reglarea clarității, calibrarea dispozitivului, testarea probei, curățarea prismei și a plăcii.
Dacă pregătești hidromeluri de casă și vrei să cunoști concentrația de zahăr în must, refractometrul îți va permite să o măsori rapid și simplu. Construcția dispozitivului, cu utilizarea ATC, adică compensarea automată a temperaturii, îți va asigura obținerea unor rezultate precise.
Indicațiile dispozitivului se bazează pe studiul coeficientului de refracție a luminii (pe scurt – schimbarea direcției de refracție a luminii după prelevarea probei pe prismele refractometrului.)
Interval de măsurare: 0~90% pe scara Brix
Precizie: +/- 1% Brix
Compensare automată a temperaturii (ATC): 10°C ~ 30°C (50°F ~ 86°F)
Setul conține:
Elementele refractometrului: placă transparentă, prismă, șurub de calibrare, mâner de cauciuc, inel de reglare a clarității, ocular