Areometru pentru măsurarea concentrației de zahăr exprimată în grade Balling.
Areometrul este un instrument de măsurare esențial pentru prepararea berilor, vinurilor și altor băuturi alcoolice de casă. Cu ajutorul său, poți măsura rapid și simplu conținutul de zahăr din lichidul testat.
Eprubeta din plastic inclusă cu dispozitivul este durabilă și rezistentă la spargere.
Instrumentul este calibrat la o temperatură de 20°C, de aceea este recomandat să se efectueze măsurarea în condiții similare.
Citirea măsurătorii este facilitată de intervalele colorate și descrise pe scală, referitoare la tipul băuturii și etapa de fermentație.
Mod de utilizare:
Testarea mustului de vin
Pentru a efectua măsurarea, este suficient să plasezi areometrul în eprubetă și să o umpli cu o cantitate de lichid astfel încât pluta să plutească liber, fără a atinge fundul și pereții eprubetei. Lichidul nu trebuie să conțină particule solide și bule de gaz. Rezultatul se citește de pe scală pe baza meniscului superior. Pentru a facilita, pe scală sunt marcate cu culori diferite intervalele de concentrații inițiale de zahăr în must, pentru diferite tipuri de vinuri pe care dorim să le obținem:
Atenție:
Pentru o fermentație corectă, este important ca concentrația de zahăr înainte de începerea acesteia să nu depășească 22 până la 25°Blg.
Dacă preferi vinuri foarte dulci, adaugă zahăr în mai multe porții, de exemplu: în ziua 1, 5 și 12 de fermentație. Vinul poate fi, de asemenea, îndulcit după încheierea fermentației.
Testarea mustului de bere
Măsurarea conținutului de zahăr în mustul de bere se efectuează în același mod ca și pentru mustul de vin.
Pe scală este marcat intervalul de concentrații inițiale recomandate de zahăr în mustul de bere cu culoarea chihlimbar (8 - 10°Blg).
Fermentația mustului de bere este considerată încheiată când citirea se încadrează în intervalul marcat cu culoarea verde (0 - 2°Blg).
Setul include:
Dimensiunile produsului:
areometru:
eprubetă: