Zahărmetru, indicator de conținut de zahăr 0 - 29°Blg

SIMBOL: 405550
EAN: 5904816913033

29,86 lei

Adaugă în coș

29,86 RON/buc.

SIMBOL: 405550
EAN: 5904816913033


DESCRIERE

Areometru pentru măsurarea concentrației de zahăr exprimată în grade Balling.Pentru vin, bere și musturi de zahăr - dispozitivul este esențial în producția acestor băuturi alcoolice.Eprubetă rezistentă la spargere - este realizată din plastic, ceea ce o face rezistentă la spargere.Intervale de conc... mai mult >

EXPEDIERE: în următoarea zi lucrătoare
află mai multe »
14 ZILE PENTRU RETURNAREA PRODUSELOR fără a da un motiv!
află mai multe »

Areometru pentru măsurarea concentrației de zahăr exprimată în grade Balling. 


  • Pentru vin, bere și musturi de zahăr - dispozitivul este esențial în producția acestor băuturi alcoolice.
  • Eprubetă rezistentă la spargere - este realizată din plastic, ceea ce o face rezistentă la spargere.
  • Intervale de concentrații recomandate marcate cu culori - pe scala areometrului sunt marcate cu culori intervalele de concentrație a zahărului potrivite pentru fiecare etapă de fermentație a vinului și berii.
  • Scală de la 0 la 29°Blg - areometrul permite un interval larg de măsurători.
  • Măsurare ușoară - dispozitivul este extrem de simplu de utilizat. Măsurarea se face direct.


Areometrul este un instrument de măsurare esențial pentru prepararea berilor, vinurilor și altor băuturi alcoolice de casă. Cu ajutorul său, poți măsura rapid și simplu conținutul de zahăr din lichidul testat. 

Eprubeta din plastic inclusă cu dispozitivul este durabilă și rezistentă la spargere.

Instrumentul este calibrat la o temperatură de 20°C, de aceea este recomandat să se efectueze măsurarea în condiții similare. 

Citirea măsurătorii este facilitată de intervalele colorate și descrise pe scală, referitoare la tipul băuturii și etapa de fermentație.


Mod de utilizare:

Testarea mustului de vin

Pentru a efectua măsurarea, este suficient să plasezi areometrul în eprubetă și să o umpli cu o cantitate de lichid astfel încât pluta să plutească liber, fără a atinge fundul și pereții eprubetei. Lichidul nu trebuie să conțină particule solide și bule de gaz. Rezultatul se citește de pe scală pe baza meniscului superior. Pentru a facilita, pe scală sunt marcate cu culori diferite intervalele de concentrații inițiale de zahăr în must, pentru diferite tipuri de vinuri pe care dorim să le obținem:

  • zona bordo (22 - 25°Blg) - vinuri de desert (dulci),
  • zona galbenă (15 - 22°Blg) - vinuri de masă (seci),


Atenție:

Pentru o fermentație corectă, este important ca concentrația de zahăr înainte de începerea acesteia să nu depășească 22 până la 25°Blg.

Dacă preferi vinuri foarte dulci, adaugă zahăr în mai multe porții, de exemplu: în ziua 1, 5 și 12 de fermentație. Vinul poate fi, de asemenea, îndulcit după încheierea fermentației.


Testarea mustului de bere

Măsurarea conținutului de zahăr în mustul de bere se efectuează în același mod ca și pentru mustul de vin.

Pe scală este marcat intervalul de concentrații inițiale recomandate de zahăr în mustul de bere cu culoarea chihlimbar (8 - 10°Blg).

Fermentația mustului de bere este considerată încheiată când citirea se încadrează în intervalul marcat cu culoarea verde (0 - 2°Blg).


Setul include:

  • plutitor (areometru) cu scală de concentrație a zahărului în °Blg,
  • eprubetă (plastic) - pentru efectuarea măsurătorii.


Dimensiunile produsului:

areometru:

  • înălțime 16 cm
  •   lățime 1,2 cm

eprubetă:

  • înălțime 16,7 cm
  • diametru ext. 2,5 cm
  • diametru int. 1,95 cm


Lungime
2.5 cm

Lățime
2.5 cm

Înălțime
16.7 cm

Masă
16.0 g

Zahărmetru, indicator de conținut de zahăr 0 - 29°Blg

Zahărmetru, indicator de conținut de zahăr 0 - 29°Blg ['zahărmetru pentru vin', ' măsurarea zahărului în vin', ' nivelul zahărului', ' indicatorul nivelului de zahăr', ' concentrația de zahăr', ' concentrația de zahăr în must', ' concentrația de zahăr în mustul de bere']
favorite

29,86 lei

29,86 RON/buc.

Adaugă în coș