Refractometru dedicat pentru măsurarea concentrației de zahăr în mustul de bere, exprimată în grade Brix (% Brix) și pentru determinarea greutății specifice a mustului SG (Specific Gravity).
Înainte de utilizare, consultă manualul de instrucțiuni inclus în produs - și urmează recomandările privind reglarea clarității, calibrarea instrumentului, testarea probei, curățarea prismei și a plăcii.
Dacă pregătești bere de casă și vrei să cunoști concentrația de zahăr din must, refractometrul îți va permite să o măsori rapid și simplu. Acest instrument te va ajuta, de asemenea, să determini care este greutatea specifică a mustului de bere - în intervalul 1.000-1.130 SG (Specific Gravity). SG este așa-numita densitate relativă, adică un parametru care determină în acest caz raportul dintre densitatea mustului testat și densitatea substanței de referință (apă).
Construcția dispozitivului, cu utilizarea ATC, adică compensarea automată a temperaturii, îți va asigura obținerea unor rezultate precise. Indicațiile dispozitivului se bazează pe studiul coeficientului de refracție a luminii (pe scurt - schimbarea direcției de refracție a luminii după prelevarea probei pe prisma refractometrului.)
Interval de măsurare:
Precizie: +/- 1% Brix
Compensare automată a temperaturii (ATC): 10°C ~ 30°C (50°F ~ 86°F)
Setul conține:
Elementele refractometrului: placă transparentă, prismă, șurub de calibrare, mâner de cauciuc, inel de reglare a clarității, ocular