Așchii de stejar - particule foarte fine de lemn care, adăugate la băuturi alcoolice, le conferă un aromă de stejar. Cele mai rafinate soiuri de vinuri sau whisky sunt cele care au fost maturate îndelung în butoaie de stejar. Pregătind băuturi de casă, un efect similar de aromatizare, mult mai ieftin și mai rapid, îl vei obține folosind fulgi de stejar.
Fulgii de stejar sunt un înlocuitor ideal pentru butoaiele de stejar scumpe și dificil de utilizat, folosite pentru maturarea multor băuturi alcoolice. Datorită lor, vei obține în mod simplu aromele dorite și nuanțele de stejar în băuturile preparate. Le vei îmbogăți cu un miros de migdale. Alcoolul va căpăta, de asemenea, o frumoasă culoare de chihlimbar deschis. Și toate acestea în doar câteva săptămâni.
Așchiile naturale, necoapte de stejar îmbogățesc vinurile de casă sau distilatele cu o cantitate și mai mare de taninuri decât echivalentele coapte.
În vinuri și lichioruri, adăugarea fulgilor de stejar subliniază prospețimea și caracterul fructat al băuturilor. Fulgii prezentați sunt, de asemenea, ideali pentru băuturile alcoolice de casă de tip coniac, Bourbon, brandy.
Fulgii de stejar pentru aromatizarea băuturilor alcoolice vânduți în magazinul nostru provin din cea mai bună calitate a varietății franceze de stejar.
Caracteristici:

Mod de utilizare:
Adaugă așchiile de stejar în băutura aleasă în doza de 1-3 g pe 1 L de alcool pentru o perioadă de 3-6 săptămâni. Timpul exact de contact al fulgilor cu alcoolul merită să fie ales individual pe baza degustării.
Când consideri că gradul de concentrație al aromei în băutură este adecvat, îndepărtează așchiile și bucură-te de gustul său.
De asemenea, poți înmuia așchiile de stejar în alcool de 70%, lăsându-le la extracție pentru câteva zile, iar apoi poți doza esența obținută în băutura aleasă după preferință.
Masa netă: 50 g