Set de cinci pachete de așchii de lemn pentru afumare din arin și fag, dedicate utilizării în procesul de afumare și grătar al cărnii de porc. Datorită acestor așchii, preparatele din acest tip de carne vor căpăta aroma și gustul dorit, precum și o culoare atractivă auriu-maronie.
Așchii de clasa 2 (fracțiune fină) - datorită gradului de mărunțire (1-3 mm) pot fi utilizate cu succes în generatoarele de fum cu alimentare automată - cu melc.
Cantitatea de așchii din pachet (450 g) este suficientă pentru câteva ore de afumare (în funcție de echipamentul utilizat) - fără teama că vor lipsi în timpul pregătirii preparatelor tale preferate.
Așchii naturale, de înaltă calitate, fiind o combinație de lemn de arin și fag în proporții atent alese, ideale pentru afumarea și grătarul porțiilor de carne de porc. Datorită dozării și arderea corespunzătoare a așchiilor, procesul de pregătire a preparatelor va fi realizat profesional, iar preparatele finale vor căpăta aroma, gustul și aspectul dorit. Avantajele acestor așchii vor fi apreciate de orice iubitor de afumături delicioase și preparate la grătar - pot fi utilizate atât în afumători mici, cât și mari, inclusiv în set cu un generator de fum. Conținutul optim de apă asigură aprinderea ușoară a așchiilor și producerea eficientă a fumului de afumare.
Află mai multe despre așchii din articolul nostru de pe blog Alege așchii și fă fum!
Verifică Calculatorul nostru pentru mezeluri - te va ajuta să pregătești produse delicioase de casă.
Mod de utilizare:
Grătar: În jurul cărbunelui încins, așează un strat de două centimetri de așchii - nu le plasa direct pe focar, deoarece se vor arde imediat. Pentru a folosi așchiile cât mai economic, le poți umezi ușor cu apă, ceea ce va facilita producerea unei cantități mai mari de fum. Acoperă grătarul cu capacul imediat după așezarea preparatelor pe grătar. Timpul de grătar - de la 10 la 30 de minute (în funcție de dimensiunea și tipul cărnii pregătite).
Afumare: În funcție de tipul de afumătoare pe care o deții, așchiile se plasează în generatorul de fum sau direct în afumătoare - în locul destinat acestui scop, eventual în focar - în jurul lemnului încins.
Așchii ideale pentru utilizarea în generatorul de fum. Utilizarea unui astfel de generator de fum asigură obținerea celor mai profesionale efecte - produse cu un gust, aromă și culoare excelente.
Atenție: Manipularea afumătoarei și a grătarului trebuie să fie realizată exclusiv de adulți, respectând regulile de siguranță la incendiu și după ce s-au familiarizat cu instrucțiunile de utilizare ale dispozitivului respectiv și cu recomandările privind utilizarea așchiilor. În timpul aprinderii așchiilor și adăugării lor în timpul funcționării grătarului sau afumătoarei și generatorului de fum, fii precaut pentru a evita eventualele arsuri. Asigură-te că copiii și animalele de companie nu au acces la dispozitivele încins.
Așchiile trebuie păstrate într-un loc uscat și răcoros.
Așchiile de afumare disponibile în oferta noastră au opinii pozitive: Institutul de Industrie a Cărnii și Grăsimilor, Institutul Național de Igienă, Institutul Național de Sănătate Publică.
Setul conține 5 x Pachet de 450 g de așchii.