Rumeguș pentru afumare și grătar - natural, set: 1 x stejar - 600 g, 1 x cireș - 450 g, 1 x măr - 450 g.
Află mai multe despre rumeguș din articolul nostru de pe blog Alege rumeguș și fă fum!
Dacă apreciezi o bucătărie sănătoasă și ai grijă ce fel de mâncăruri ajung pe farfuria ta – rumegușul natural din lemn de înaltă calitate este ideal pentru bucătăria ta. Provenind din Polonia, din zone natural curate și realizat 100% din lemn natural, nu conține fracțiuni prăfoase, compuși de impregnare și conservare. Este un lemn de fructe special mărunțit, care este excelent pentru afumare și grătar. Datorită menținerii uniformității rumegușului, se menține ușor o temperatură constantă în timpul arderii. Fumul din rumegușul ars pătrunde adânc în preparat, conferindu-i o aromă potrivită și o culoare apetisantă. Afumarea preparatelor cu rumeguș are multe avantaje, inclusiv îmbunătățirea calităților gustative și vizuale ale preparatelor, creșterea durabilității produselor prin conservarea cu fum și reducerea umidității produsului.
Atenție! Cumpărând acest set, vei primi nu mai puțin de 3 pachete de rumeguș:
- 1 x stejar - 600 g, clasă 6-8 mm - ideal pentru carne de vită, pui și pește,
- 1 x cireș - 450 g, clasă 9-12 mm - ideal pentru pește, pui și carne roșie,
- 1 x măr - 450 g, clasă 6-8 mm - ideal pentru prepararea mâncărurilor din pește și carne de porc.
Mod de utilizare:
Grătar: În jurul cărbunelui încins, așezați un strat de rumeguș de doi centimetri - nu trebuie să le așezați direct pe vatră, deoarece se vor arde imediat. Grătarul trebuie acoperit cu capacul imediat după așezarea preparatelor pe grătar.
Timp de grătar - de la 10 la 30 de minute (în funcție de mărimea și tipul cărnii preparate).
Carnea delicată, cum ar fi cea de pui, nu necesită mult timp. Va fi gata după aproximativ o oră sau două (în funcție de mărime). Carnea de porc sau de vită necesită mai mult timp.
Afumarea va fi facilitată prin înmuierea rumegușului în apă sau alt lichid (de exemplu, bere :…) apoi plasarea lor lângă vatră, de preferință într-un generator de fum (pentru a preveni arderea rapidă).
Afumare: În funcție de tipul de afumătoare pe care o avem, așezați rumegușul pe o tavă special destinată acestui scop sau în jurul vetrei - nu trebuie să le așezați direct pe sursa de căldură, deoarece se vor arde imediat. În funcție de temperatură, distingem următoarele metode de afumare:
Afumare rece la o temperatură de 8 - 25/30℃, provoacă cea mai puternică uscare a afumăturilor, necesită un timp îndelungat și un consum mai mare de rumeguș, însă produsele finite sunt cele mai durabile și sunt potrivite pentru maturare îndelungată.
Afumare caldă la o temperatură de 25/30 - 60°C, în acest mod se afumă în principal produsele fierte și gătite.
Afumare fierbinte la o temperatură de 40 - 90°C, în această afumare, după cum se vede, se utilizează afumarea la cald, la sfârșitul procesului se coace mezelurile în afumătoare.
Rumegușul trebuie păstrat într-un loc uscat și răcoros.
Rumegușul pentru afumare disponibil în oferta noastră are opinii pozitive: Institutul de Industrie a Cărnii și Grăsimilor, Institutul Național de Igienă, Institutul Național de Sănătate Publică.