Fulgii de lemn pentru afumare din arin și fag sunt ideale pentru afumare și grătar. Fumul rezultat din arderea fulgiilor pătrunde adânc în preparat, oferindu-i o aromă potrivită și o culoare brun-aurie.
Caracteristicile produsului:
Află mai multe despre fulgii de lemn din articolul nostru de pe blog Alege fulgii de lemn și fă fum!
Mod de utilizare:
Grătar: Așezați un strat de fulgii de lemn de doi centimetri în jurul cărbunelui încins - nu trebuie să îi plasați direct pe focar, deoarece se vor arde imediat. Grătarul trebuie acoperit cu capacul imediat după așezarea preparatelor pe grătar.
Timp de grătar - de la 10 la 30 de minute (în funcție de dimensiunea și tipul cărnii preparate).
Afumare: În funcție de tipul de afumătoare pe care o avem, așezați fulgii de lemn pe o tavă special destinată acestui scop sau în jurul focarului - nu trebuie să îi plasați direct pe sursa de căldură, deoarece se vor arde imediat.
Fulgii de lemn trebuie păstrați într-un loc uscat și răcoros.
Fulgii de lemn pentru afumare disponibili în oferta noastră au opinii pozitive: Institutul de Industrie a Cărnii și Grăsimilor, Institutul Național de Igienă, Institutul Național de Sănătate Publică.