Vinometru cu termometru în eprubetă rezistentă la spargere

SIMBOL: 405562
EAN: 5908277716899

11,51 lei

9,23 lei

Adaugă în coș

Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile: 1,80 lei

9,23 RON/buc.

SIMBOL: 405562
EAN: 5908277716899


DESCRIERE

Pentru măsurarea zahărului și determinarea conținutului potențial de alcool -areometru util pentru musturile de vin și mustul de bere, interval: 0 până la 30°Blg.Eprubetă rezistentă la spargere, convenabilă -cilindru din plastic pentru lichid, are un fund plat convenabil și nu se va sparge niciodată... mai mult >

EXPEDIERE: în următoarea zi lucrătoare
află mai multe »
14 ZILE PENTRU RETURNAREA PRODUSELOR fără a da un motiv!
află mai multe »

  • Pentru măsurarea zahărului și determinarea conținutului potențial de alcool - areometru util pentru musturile de vin și mustul de bere, interval: 0 până la 30°Blg.
  • Eprubetă rezistentă la spargere, convenabilă - cilindru din plastic pentru lichid, are un fund plat convenabil și nu se va sparge niciodată, ceea ce reprezintă un avantaj față de omologii din sticlă.
  • Intervalele concentrațiilor recomandate marcate cu culori - pe scala areometrului sunt marcate cu culori intervalele de concentrație a zahărului adecvate pentru fiecare etapă de fermentație a vinului și berii.
  • Eprubetă de măsurare cu închidere - eprubeta este prevăzută cu un capac care împiedică ieșirea areometrului în timpul transportului sau depozitării.
  • Măsurare ușoară - dispozitivul este extrem de simplu de utilizat. Măsurarea se face direct, citind rezultatul pe ambele scale.
  • Termometru în interiorul areometrului - datorită contactului practic direct cu peretele areometrului (vârful capilarului) măsoară temperatura lichidului, fără distorsiuni.

Vinometrul cu termometru este un dispozitiv esențial pentru determinarea rapidă și precisă a cantității de zahăr din mustul de vin sau mustul de bere. Vinometrul este un areometru calibrat în grade Balling (°Blg) - 1°Blg corespunde aproximativ la 10 g de zahăr în 1 L de suc (must). Datorită celor două scale, cu ajutorul său poți planifica și tăria vinului. 

Eprubeta în care se face măsurarea este realizată din plastic, astfel încât, spre deosebire de omologii din sticlă, este rezistentă la spargere.

 Pentru a facilita, pe scala sunt marcate cu diferite culori intervalele recomandate de concentrații inițiale și finale de zahăr în must și mustul de bere - astfel nu ai nevoie de calcule suplimentare sau tabele:

- zona bordo (22 - 25°Blg) - concentrație inițială, vin de desert (dulce)

- zona galbenă (15 - 22°Blg) - concentrație inițială, vin de masă (sec)

- zona chihlimbar (9 - 11°Blg) - concentrație inițială, bere

- zona verde (0 - 2°Blg) - concentrație finală bere

- zona roșie (-2 - 0°Blg) - concentrație finală, vin


Modul de utilizare al vinometrului este extrem de simplu. Este suficient să plasezi areometrul în eprubetă și să o umpli cu o cantitate de lichid astfel încât pluta să plutească liber. Rezultatul se citește de pe scala pe baza meniscului superior.

Deoarece dispozitivele sunt calibrate la temperatura de 20°C, se recomandă efectuarea citirii la aceeași temperatură, ceea ce este facilitat de termometrul plasat în vinometru. Deoarece lichidul își schimbă concentrația (moleculele se dilată și se contractă) sub influența temperaturii, măsurarea efectuată la 20°C va fi cea mai relevantă și precisă.

Realizarea măsurării conținutului de zahăr:

Pentru a efectua măsurarea, plasează areometrul în eprubetă și toarnă lichidul lipsit de particule solide și bule de gaz. Cantitatea de lichid ar trebui să fie astfel încât pluta plasată în eprubetă să plutească liber și să nu atingă pereții recipientului.

Valoarea concentrației de zahăr este indicată de citirea superioară. Vezi instrucțiunile.

După efectuarea măsurării, lichidul se varsă, nu se consumă.

Planificarea tăriei vinului:

1°Blg corespunde aproximativ la 10 g de zahăr în 1 L de must. Adăugarea a 1 kg de zahăr crește volumul mustului cu 0,6 L. Înainte de începerea fermentației, concentrația de zahăr în must nu ar trebui să depășească 22°Blg. Să presupunem că citirea pe scala măsurătorului a fost de 16°Blg, din mustul cu un astfel de conținut de zahăr se obține un vin cu o tărie de aproximativ 7,3%. Pentru a obține un vin cu 13% alcool, mustul ar trebui să conțină 260 de grame de zahăr pe litru. Adăugarea necesară va fi de 260 - 160 = 100 g/L. Pentru a respecta condiția de a nu depăși concentrația de zahăr în must peste 22°Blg, cantitatea necesară de zahăr trebuie adăugată în trei porții egale: prima - înainte de începerea fermentației, a doua și a treia - de exemplu, în a 7-a și a 12-a zi de fermentație.

Examinarea mustului de bere : 

Măsurarea conținutului de zahăr în mustul de bere se face în mod similar cu cel pentru mustul de vin.

Setul include:

- eprubetă din plastic

- dop pentru eprubetă

- areometru cu termometru

Interval: de la 0 la 30°Blg

Lungime
2.2 cm

Lățime
2.2 cm

Înălțime
25.4 cm

Masă
60.0 g

Vinometru cu termometru în eprubetă rezistentă la spargere

Vinometru cu termometru în eprubetă rezistentă la spargere ['zahărmetru', ' pentru vin', ' pentru bere', ' dispozitiv de măsurare a concentrației de zahăr', ' ballingmetru', ' areometru', ' conținut potențial de alcool', '']
favorite

11,51 lei

9,23 lei

9,23 RON/buc.

Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile: 1,80 lei

Adaugă în coș