Vinul de casă nu este întotdeauna limpede, de aceea poate fi necesară limpezirea. Din păcate, nu putem fi niciodată complet siguri dacă avem de-a face cu tulburări cauzate de particule încărcate pozitiv (de exemplu, proteine) sau negativ (de exemplu, polifenoli) sau alte compuși de origine organică. Înainte de a folosi un agent de limpezire specific, merită să facem un test pe o probă mică de vin (aproximativ 1 L). Acest lucru ne va permite să alegem agentul de limpezire potrivit. Procesul de limpezire durează de obicei aproximativ o săptămână. De asemenea, trebuie să ne amintim să nu supradozăm agenții de limpezire. Într-o doză prea mare, pot apărea tulburări secundare sau putem provoca o schimbare a culorii vinului nostru.
Klar-zyme este un preparat enzimatic eficient cu proprietăți pectolitice, având două utilizări. Poate fi adăugat după fermentația finalizată pentru a limpezi vinurile, în special cele de prune, dovleac, banane etc., iar adăugat înainte de fermentație, în special la musturile de prune, dovleac sau banane, facilitează obținerea sucului din acestea. Complexul de enzime asigură descompunerea majorității compușilor pectici și amilacei cu masă moleculară mare care cauzează tulburări.
Caracteristici importante:
Mod de utilizare:
Preparatul se diluează cu apă în raport de 1:10 înainte de utilizare și se adaugă la must sau vin. Amestecați bine și lăsați acoperit într-un loc cald. În cazul obținerii sucului din fructe, timp de 1 zi, iar pentru limpezirea vinului, timp de 5-7 zile, în funcție de cantitatea de tulburări din vin. După acest timp, stoarceți sucul sau decantați vinul de pe sediment. Preparatul funcționează cel mai bine la o temperatură de 30-35°C, iar activitatea sa maximă apare la un pH de 4,5.
Ingrediente:
apă, glicerină, enzime pectolitice, sulfat de amoniu, conservant: sorbat de potasiu.
Dimensiuni:
Dimensiunile de mai jos se referă la ambalaj.