Ai nevoie de un produs ideal pentru stabilizarea vinurilor, sucurilor și musturilor de fructe, precum și pentru clătirea echipamentelor de vinificație sau de fabricare a berii? Acest pachet de 10 g de metabisulfit de potasiu va fi alegerea ideală!
Metabisulfitul de potasiu este un agent utilizat pe scară largă în industria vinicolă și de fabricare a berii. Previne dezvoltarea microflorei nefavorabile în musturile supuse fermentației. Metabisulfitul de potasiu protejează preparatele vinicole împotriva contaminării și elimină prezența așa-numitelor drojdii sălbatice.
Utilizat pentru vinurile gata, oprește fermentația, stabilizează culoarea și claritatea.
Metabisulfitul de potasiu este, de asemenea, un excelent agent dezinfectant, utilizat pentru clătirea echipamentelor de vinificație, fabricare a berii sau distilare. Alegând acest produs, vei primi un pachet de 10 g, suficient pentru stabilizarea, de exemplu, a 100 L de must sau vin, sau pentru a pregăti 2 L de apă pentru clătirea echipamentelor.
Mod de utilizare:
În funcție de utilizarea agentului:
1. pentru stabilizarea mustului: 1 g la 10 L de must. Dizolvă porția corespunzătoare în 50-100 ml de apă, apoi adaugă la preparat și amestecă bine.
2. pentru stabilizarea vinului înainte de îmbuteliere: 1g la 10 L de vin. Dizolvă porția corespunzătoare în 50-100 ml de apă, apoi adaugă la preparat și amestecă bine.
3. pentru clătirea echipamentelor: 10 g la 2 L de apă. Cu soluția astfel pregătită, clătește baloanele, recipientele de fermentare, sticlele, prese, butoaie, anterior spălate cu detergenți și clătite cu apă. După clătirea cu metabisulfit de potasiu, nu folosi din nou apa.
Soluția de metabisulfit de potasiu este instabilă, de aceea trebuie pregătită chiar înainte de utilizare. După clătire, soluția nu este potrivită pentru reutilizare. Datorită mirosului caracteristic, înțepător de sulf, se recomandă utilizarea produsului doar în încăperi bine ventilate.
Ingrediente: metabisulfit de potasiu
Dimensiuni:
Dimensiunile de mai jos se referă la ambalaj.