Nutrientul pentru drojdii de vin este un produs esențial în producția de vinuri de fructe, struguri și cereale acasă. Pentru dezvoltarea corectă, drojdiile de vin au nevoie, pe lângă sursa de zahăr, de compuși de azot și fosfor, care sunt săraci în fructele din zona noastră climatică, și de vitamine, în special din grupa B. Prin utilizarea Nutrientului cu vitamina B1, obținem o multiplicare adecvată a drojdiilor, un început rapid al fermentației și o fermentare completă a zahărului conținut în fructe și adăugat în timpul producției de vin. Vitamina B1 stimulează creșterea drojdiilor și este un activator puternic al fermentației, asigurând un început mai rapid. Compușii din nutrienți sunt utilizați complet de drojdii în timpul multiplicării și fermentației, astfel încât nu vor influența gustul și aroma vinului. Ambalajul de 10 g este suficient pentru 25 L de must! Se recomandă utilizarea nutrientului în proporție de 1 g la 1,5-2,5 L de must. Nutrientul este extrem de simplu de utilizat - nu trebuie adăugat direct la cultura de drojdii!
Mod de utilizare:
Utilizați în proporție de 1g de Nutrient la 1,5-2,5L de must. Conținutul plicului este suficient pentru 15-25 L de must de vin. Cantitatea recomandată de nutrient trebuie dozată în trei porții egale: I – înainte de inocularea cu drojdii, II – după 2-3 zile de fermentație, III – după aproximativ 10 zile, când °Blg al mustului scade la 8-12. Porțiile de nutrient se dizolvă în aproximativ 100 ml de must, apoi se toarnă în recipientul de fermentație și se amestecă.
Nu adăugați nutrientul direct la cultura de drojdii.
Ingrediente:
fosfat diamoniu (DAP), vitamina B1 (clorhidrat de tiamină)
Dimensiuni:
Dimensiunile de mai jos se referă la ambalaj.