Drojdie nobile, universale pentru toate tipurile de vinuri. Recomandate în special pentru vinuri din agrișe, pere, caise, căpșuni, cereale, păducel, mere, măceșe, struguri albi, rubarbă, prune, coacăze albe.
Universale este o tulpină special selectată de drojdii de vin suspendate într-un lichid protector. Aceste drojdii asigură o fermentație rapidă și stabilă într-un interval foarte larg de temperaturi, o fermentare bună a zaharurilor, o culoare durabilă a vinului și un buchet atractiv. Se caracterizează prin rezistență la concentrații ridicate de zahăr și alcool, ceea ce le permite să fie utilizate pentru restartarea vinului - "pornirea" mustului, atunci când vinul încetează să "lucreze" înainte de a atinge proprietățile dorite.
Caracteristici importante:
Mod de utilizare:
Drojdiile în lichid trebuie multiplicate inițial, adică pregătirea unei culturi de drojdii - așa-numita mamă de drojdii. Într-o sticlă de 1 L, toarnă 150 ml de suc sau adaugă 200 g de fructe mărunțite, 300 ml de apă și 2 lingurițe de zahăr. Acoperă sticla cu un dop de vată și pasteurizează timp de 30 de minute. După răcire, toarnă în sticlă conținutul pliculețului de drojdii agitat anterior. Lasă totul timp de 1-2 zile la o temperatură de 22-26°C, apoi toarnă în recipientul de fermentație sau balonul cu mustul de vin (5-25 L).
Atenție!
În toate etapele pregătirii culturii de drojdii, menține condiții sterile - acordă o atenție deosebită curățeniei recipientului în care vei multiplica drojdiile.
Pentru un proces optim de fermentație, este recomandată adăugarea unui nutrient: Kombi (401020) sau Kombi Vita (401030).
Cel mai bine de consumat înainte de sfârșitul: data de expirare și nr. lotului pe sudură. A se păstra într-un loc uscat, la temperatura camerei. Produs destinat doar enologiei, nu pentru consum direct.
Ingrediente:
must de malț, apă, acid citric, drojdii Saccharomyces cerevisiae, fosfat de amoniu (V).
Dimensiuni ambalaj: