Rumegușul de afumare din arin și fag este ideal pentru afumare și grătar. Fumul rezultat din arderea rumegușului pătrunde adânc în preparat, oferindu-i o aromă potrivită și o culoare brun-aurie.
Caracteristicile produsului:
Mai multe despre rumeguș poți afla din articolul nostru de pe blog Alege rumegușul și fă fum!
Mod de utilizare:
Grătar: În jurul cărbunelui încins, așezați un strat de rumeguș de doi centimetri - nu trebuie să le așezați direct pe focar, deoarece se vor arde imediat. Grătarul trebuie acoperit cu capacul imediat după așezarea preparatelor pe grătar.
Timp de grătar - de la 10 la 30 de minute (în funcție de dimensiunea și tipul cărnii preparate).
Afumare: În funcție de tipul de afumătoare pe care o avem, așezați rumegușul pe o tavă special destinată acestui scop sau în jurul focarului - nu trebuie să le așezați direct pe sursa de căldură, deoarece se vor arde imediat.
Rumegușul trebuie păstrat într-un loc uscat și răcoros.
Rumegușul de afumare disponibil în oferta noastră are opinii pozitive: Institutul de Industrie a Cărnii și Grăsimilor, Institutul Național de Igienă, Institutul Național de Sănătate Publică.