PRODUS INDISPONIBIL
Refractometru - un dispozitiv practic utilizat pentru măsurarea concentrației de zahăr în must sau mustul de bere, exprimată în grade Brix (% Brix) și pentru determinarea conținutului potențial de alcool în vin sau bere (%).
Înainte de utilizare, consultă manualul de instrucțiuni inclus cu produsul - și urmează recomandările privind reglarea clarității, calibrarea dispozitivului, testarea probei, curățarea prismei și a plăcii.
Dacă pregătești vin sau bere de casă și vrei să cunoști concentrația de zahăr din mustul tău sau din mustul de bere, refractometrul îți va permite să măsori acest lucru rapid și simplu. Acest instrument îți va permite, de asemenea, să afli care ar putea fi conținutul potențial de alcool din preparatul tău. Construcția dispozitivului, cu utilizarea ATC, adică compensarea automată a temperaturii, îți va asigura obținerea unor rezultate precise.
Indicațiile dispozitivului se bazează pe studiul coeficientului de refracție a luminii (simplu spus - schimbarea direcției de refracție a luminii după prelevarea probei pe prisma refractometrului.)
Intervalul de măsurare:
Precizie: +/- 1% Brix, referitor la alcool
Compensare automată a temperaturii (ATC): 10°C ~ 30°C (50°F ~ 86°F)
Setul conține:
Elementele refractometrului: placă transparentă, prismă, șurub de calibrare, mâner de cauciuc, inel de reglare a clarității, ocular