Amestec de drojdii de distilare de cea mai înaltă calitate cu tulpina Rhizopus oryzae și enzime.
Drojdii turbo Koji - drojdii de distilare uscate active cu tulpina originală asiatică Rhizopus oryzae și enzime - permit fermentarea musturilor amidonice: din făină, cereale măcinate (orez, porumb, grâu etc.) fără zaharisire la cald.
Enzimele conținute în amestec descompun amidonul la 30°C în zaharuri simple fermentabile, transformate de drojdii în alcool. La fel de ușor ca un must de zahăr. Amestecul nu necesită adăugarea de nutrienți. Timp de fermentație aproximativ 3 săptămâni.
Mod de utilizare:
Într-un recipient de fermentație, toarnă 15 L de apă la 45°C, adaugă 7 kg de făină sau 7 kg de cereale măcinate * (porumb, grâu, orz, secară, orez etc.) și amestecă bine.
În cazul cerealelor, este indicat să le acoperi cu apă clocotită.
Completează mustul cu apă până la 25 L. Dacă temperatura totală este între 30-35°C, presară conținutul plicului pe suprafața mustului. După 15 minute, amestecă. Lasă la fermentat la o temperatură de 25-38°C timp de aproximativ 15 zile.
Sfat:
Cu cât materia primă este mai mărunțită, cu atât amidonul din cereale va fi mai accesibil enzimelor care îl vor descompune în zaharuri simple fermentabile de drojdii.
*Mod de utilizare cu cartofi:
Taie 4 kg de cartofi spălați în bucăți mici și acoperă-i cu 6 L de apă clocotită pentru a elimina microorganismele nedorite (păstrează totul până când temperatura apei ajunge la aproximativ 45°C).
Într-un alt recipient, toarnă 3 L de apă de la robinet (20 - 25°C) și dizolvă în ea 3 kg de amidon de cartofi.
Într-un recipient de 30 L, în care se va desfășura fermentația, toarnă 6 L de apă clocotită și adaugă amidonul hidratat anterior, amestecând continuu până se formează un gel.
Din recipientul cu cartofi opăriți, scurge 1-2 L (nu o arunca!).
Blenduiește cartofii, apoi transferă materia primă astfel obținută în recipientul de fermentație cu amidonul gelificat.
Clătește vasul folosit pentru blenduire cu apa scursă anterior și toarnă-o în must. Amestecă totul. Când temperatura mustului ajunge la 30 - 35°C, presară pe suprafața mustului întregul conținut al plicului KOJI și lasă acoperit 15 minute pentru hidratare.
După acest timp, amestecă foarte bine întregul must, apoi închide ermetic capacul și introdu un tub de fermentație cu apă.
Lasă totul la fermentat la o temperatură de 25 - 38°C timp de aproximativ 15 zile într-un loc întunecat.
Sfat:
Procesul de fermentație se desfășoară la temperatură scăzută, de aceea amintește-ți să dezinfectezi cu atenție toate vasele și ustensilele folosite pentru pregătirea mustului!
Atenție: Musturile vor face spumă!
În primele zile de fermentație, recomandăm să amesteci zilnic mustul din cauza materiei prime care se depune pe fund.
Ingrediente: glucoamilază, drojdii de distilare, ciuperci Rhizopus oryzae 20%, alfa-amilază
Folosește întregul pachet pentru un singur must.