Drojdie universale, nobile pentru toate tipurile de vinuri. Recomandate în special pentru vinuri din cireșe, vișine, zmeură, prune Reine Claude și prune maghiare, aronia, mure, coacăze negre, roșii și albe, struguri negri, afine, soc negru.
Bordeaux, este o tulpină special selectată de drojdii de vinificație Saccharomyces cerevisiae, suspendate într-un lichid protector. Aceste drojdii asigură o fermentație rapidă și stabilă într-un interval foarte larg de temperaturi, o fermentare bună a zaharurilor, o culoare durabilă a vinului și un buchet atractiv. Merită folosite pentru vinuri care necesită o perioadă lungă de maturare.
Caracteristici esențiale:
Mod de utilizare:
Drojdiile lichide trebuie mai întâi multiplicate, adică pregătită o cultură de drojdie - așa-numita mamă de drojdie. Într-o sticlă de 1 L, toarnă 150 ml de suc sau pune 200 g de fructe mărunțite, 300 ml de apă și adaugă 2 lingurițe de zahăr. Acoperă sticla cu un dop de vată și pasteurizează timp de 30 de minute. După răcire, toarnă în sticlă conținutul pliculețului de drojdie agitat anterior. Lasă totul timp de 1-2 zile la o temperatură de 22-26°C, apoi toarnă în recipientul de fermentare sau balonul cu must de vin (5-25 L).
Atenție!
În toate etapele de pregătire a culturii de drojdie, menține condiții sterile - acordă o atenție deosebită curățeniei recipientului în care vei multiplica drojdia.
Pentru un proces optim de fermentare, se recomandă adăugarea unui nutrient: Kombi (401020) sau Kombi Vita (401030).
Cel mai bine de consumat înainte de sfârșitul: data de expirare și nr. lotului pe sudură. A se păstra într-un loc uscat, la temperatura camerei. Produs destinat doar enologiei, nu pentru consum direct.
Ingrediente:
must de malț, apă, acid citric, drojdie Saccharomyces cerevisiae, fosfat de amoniu (V).
Dimensiuni ambalaj: