Ești la dietă vegetariană? Eviți produsele de origine animală, dar vrei să te bucuri de brânzeturi delicioase fără griji legate de ingredientele conținute? Avem soluția!
Prepară brânzeturile preferate de tip caș, galbene și cu mucegai în propria ta casă - cu ajutorul cheagului nostru lichid microbiologic Strong este floare la ureche! Cheagul microbiologic este un preparat enzimatic, obținut din ciupercile Rhizomucor miehei, care este un înlocuitor ideal pentru cheagul de vițel.
Pe baza acestui produs vei putea prepara brânzeturile preferate din orice tip de lapte proaspăt: de vacă (inclusiv pasteurizat la temperaturi scăzute până la 74°C), de capră, de oaie, dar și lapte îmbogățit cu lapte vegetal, fără a te îngrijora de compoziția produsului final!
Un pachet conține 30 ml de cheag cu activitate de 250 000 MCU/ml. Doar 10 picături sunt suficiente pentru a face brânză din până la 10 litri de lapte!
Formula lichidă facilitează dozarea produsului, fără a fi necesară cântărirea acestuia, astfel încât prepararea brânzeturilor devine și mai ușoară și mai plăcută!
Mod de utilizare:
Adaugă cantitatea corespunzătoare de clorură de calciu, dizolvată anterior într-o cantitate mică de apă fiartă, în laptele încălzit la 30°C. Amestecă și lasă timp de 10 minute. Apoi încălzește laptele la temperatura de 37-38°C și adaugă cantitatea corespunzătoare de cheag, dizolvată anterior în 50 ml de apă la temperatura de 37-38°C. Amestecă bine. Oprește amestecarea și așteaptă 50-70 de minute pentru a forma un coagul compact. Taie coagulul format în cuburi de aproximativ 1-1,5 cm. Amestecă ușor boabele formate și după aproximativ 5 minute transferă-le cu o lingură cu găuri într-o formă căptușită cu o pânză pentru brânzeturi. Lasă brânza timp de 20-24 de ore. Întoarce-o la fiecare câteva ore.
Mod de păstrare:
După deschidere, păstrează închis ermetic în condiții de refrigerare.
Ingrediente: cheag microbiologic, clorură de sodiu, conservant: benzoat de sodiu.
Randamentul produsului: 500 L de lapte
Dimensiunile ambalajului: