Iubești fabricarea brânzeturilor acasă? Vrei să faci prima ta brânză? Acest cheag îți va garanta un randament mare și ușurință în utilizare! Cheagul lichid natural obținut din chimozină și pepsină din stomacurile de vițel este o garanție a unei compoziții sănătoase, a unui gust delicat și a unui aromă încântătoare a brânzeturilor de casă! Odată ce îl faci acasă, nu vei mai apela niciodată la cele disponibile pe rafturile magazinelor! Cu ajutorul acestui produs, vei produce acasă atât brânzeturi proaspete, cât și maturate din lapte proaspăt de vacă (inclusiv pasteurizat la temperaturi scăzute până la 74°C), capră și oaie. Simplitatea utilizării cheagului, care se dozează extrem de ușor fără cântărire, va face ca fabricarea brânzeturilor acasă să devină o activitate zilnică simplă! Cheagul vândut într-o sticluță de 50 ml este suficient pentru aprox. 105 L de lapte, în funcție de tipul de brânză produsă. Activitatea sa de 1: 10 000 U îți va permite să folosești doar aprox. 10 picături la 1 L de lapte!
Atenție!
pH-ul optim al laptelui pentru funcționarea corectă a cheagului este cuprins între 6 - 7. Înainte de utilizarea cheagului, trebuie adăugat clorură de calciu! Produsul trebuie păstrat bine închis la o temperatură de 4-8°C.
Perioada de valabilitate include posibilitatea transportului produsului la o temperatură sub 30°C timp de 7 zile.
Mod de utilizare:
Înainte de dozarea cheagului, adaugă clorură de calciu (CaCl2) în cantități de aprox. 1-10 g/10 L de lapte, în funcție de tipul de brânză pregătit. Clorura de calciu îmbogățește laptele, crește randamentul brânzei și facilitează munca cheagului.
Activitate: 1:10 000 U
Randamentul produsului: aprox. 105 L de lapte.
Ingrediente: cheag natural de vițel, conservant (sare, benzoat de sodiu).
Dimensiunile ambalajului: