Marinată pentru pește - amestecul de ierburi și condimente este folosit pentru a pregăti o saramură care conservă și oferă un gust excelent, eliberat în timpul afumării, coacerii sau grătarului peștelui.
Rețetă pentru pește afumat
Pregătește:
Adaugă pachetul de Marinată pentru pește în apa rece pentru a pregăti saramura. Amestecă bine totul. Spală peștele, îndepărtează branhiile și pune-l în saramură. Lasă-l la frigider sau într-un alt loc răcoros, unde temperatura nu depășește 8°C, timp de aproximativ 10 ore. După acest timp, scoate peștele și usucă-l bine (acest lucru va face ca peștele să se afume, nu să se fiarbă). Pentru uscare, poți lăsa peștele într-un loc cald sau poți folosi un uscător de alimente. După uscare, pielea peștelui va deveni uscată, iar peștele va deveni ușor rigid - acesta este momentul când poți să-l pui în afumătoare și să-l afumi la o temperatură de 60 - 70°C timp de aproximativ 40 de minute. Pentru afumarea peștelui, sunt ideale așchiile de lemn de fructe, de exemplu: cireș. Pentru a intensifica gustul în timpul uscării, recomandăm să presari deasupra peștelui un amestec de ierburi și condimente: "Picant pentru pește".
Ingrediente:
sare, zahăr, amestec de ierburi și condimente (piper cayenne, boia dulce, piper negru, muștar alb, cimbru, ghimbir, frunză de dafin)
Atenție!
A se păstra într-un loc uscat, răcoros și umbrit.
Produsul poate conține urme de muștar, țelină, soia, susan, gluten, nuci.
A se consuma de preferință înainte de sfârșitul: data expirării și nr. lotului pe ambalaj.
Dimensiuni ambalaj:
lungime 12 cm
lățime aprox. 2 cm
înălțime 16 cm.