Pâine proaspătă, delicioasă și crocantă în fiecare zi, fără a ieși din casă? Folosind maia de secară cu drojdie - este extrem de simplu. Coace-ți propria pâine de casă și încântă-ți apropiații! Compoziția naturală a maialei de secară cu drojdie și malț este garanția produselor de panificație sănătoase, fără substanțe artificiale și amelioratori de gust. Pâinea cu maia de secară are un gust pronunțat, ușor acrișor, un miez întunecat și suculent și o crustă crocantă și rumenită — și toate acestea pot fi obținute acasă, în doar câteva ore! Un pachet este suficient pentru a coace o pâine de până la 750 g, iar utilizarea sa este extrem de simplă. Pachetul conține două plicuri — unul conține maiaua, iar celălalt drojdia special selectată. Produsul este potrivit atât pentru coacerea pâinii în cuptor, cât și în aparatul special de pâine.
Produsele de panificație pe bază de maia cu drojdie sunt o sursă bogată de fibre — pot fi astfel parte din dieta copiilor și a persoanelor în vârstă. Lipsa aditivilor artificiali și chimici prelungește perioada de prospețime a pâinii preparate.
Avantajele utilizării maialei:
- o mai bună asimilare a pâinii,
- gust delicat,
- crustă crocantă,
- culoare mai frumoasă a pâinii,
- miez suculent,
- prospețime prelungită a pâinii.
Rețetă pentru coacerea a 750 g de pâine cu maia de secară:
Ingrediente:
350 ml apă călduță,
10 g sare,
350 g făină de grâu tip 500-750,
150 g făină de secară tip 720,
1 pachet de maia de secară cu drojdie și malț (maia și drojdie).
Opțional:
2 linguri de semințe, de exemplu, floarea-soarelui, dovleac, soia.
Cuptor:
Din ingredientele menționate, frământă aluatul - până obții o masă cu o consistență elastică, astfel încât aluatul să se desprindă de vas. Lasă-l aproximativ 1 oră acoperit într-un loc cald. Apoi frământă din nou aluatul (este suficient pentru o perioadă scurtă) și transferă-l în formă. Lasă-l din nou într-un loc cald - pentru a crește, astfel încât aluatul să-și dubleze volumul. Între timp, pune un bol cu apă în cuptorul care se încălzește, astfel încât pâinea să aibă o crustă crocantă, iar miezul să rămână umed. Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 1 oră la temperatura de 200°C.
Aparat de copt pâine:
Adaugă în vasul aparatului ingredientele menționate în ordinea indicată și setează programul de bază (BASIC), pentru a obține o crustă mediu rumenită. Pâinea va fi gata în aproximativ 3 ore.
Ingrediente:
maia de secară uscată (65,2%) (produse de secară măcinate, extract de malț de orz), drojdie uscată activă (34,8%) (drojdie S. cerevisiae, emulgator: monostearat de sorbitol).
Atenție!
Nu este destinat consumului direct.
Produs natural — suferă modificări.
Informații despre alergeni: conține gluten.
Păstrați într-un loc uscat, răcoros și umbrit.
Dimensiuni ambalaj:
lungime 12 cm
lățime aprox. 0,5 cm
înălțime 17 cm.